Prospectul vaccinului anti COVID a fost tradus in romana. Care sunt recomandarile si contraindicatiile

Agentia Europeana a Medicamentului a facut public prospectul in limba romana pentru vaccinul anti COVID.

CITESTE SI: ‘Fortareata’ de la Institutul Cantacuzino. Cum se pastreaza vaccinul anti COVID pana cand va incepe campania de imunizare. Foto 

Denumirea comerciala a acestuia este Comirnaty concentrat pentru dispersie injectabila – Vaccin de tip ARNm COVID-19 (cu nucleozide modificate) si este indicat pentru imunizare activa pentru prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2, la persoane cu varsta de 16 ani si peste.

Comirnaty se administreaza intramuscular dupa diluare, sub forma unei scheme cu 2 doze (a cate 0,3 ml), la o distanta de cel putin 21 zile una de alta, se arata pe stirileprotv.ro.

Reactiile adverse frecvente observate în timpul studiilor clinice sunt cefalee, durere localizata la articulatii, dureri musculare, durere la nivelul locului de administrare a injectiei si tumefiere la nivelul locului de administrare a injectiei fatigabilitate, frisoane, iar dupa a doua doza de vaccin a fost observata o frecventa mai mare a febrei.

Vaccinarea incepe duminica, 27 decembrie, in toate cele 10 spitale de boli infectioase aflate in prima linie in lupta împotriva coronavirusului. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita, a anuntat vineri ca in fiecare saptamana vor ajunge 140.000 – 150.000 de doze in Romania.

AICI puteti consulta prospectul vaccinului dezvoltat de Pfizer si BioNTech.

Foto: zf.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.