Lift exterior la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Va transporta bolnavii de TBC

TIMISOARA. Aflat in linia 1 in lupta impotriva coronavirusului, Spitalul Victor Babes continua lucrarile de modernizare si va avea un lift exterior.

CITESTE SI: Au fost stabilite taxele impozitele locale la Timisoara pe 2021. Bonificatia pe care o primesc firmele 

Consilierii locali si-au dat acordul pentru montarea acestuia la corpul de cladire C4, cea in care sunt internati bolnavii de TBC.

Realizarea obiectivului de investitii este imperios necesara avand in vedere noile reglementari privind asigurarea circuitelor separate pentru pacienti suspecti/confirmati cu virusul SARS-Cov-2, iar spitalul Victor Babes deserveste atat populatia judetului Timis, cat si toata regiunea de vest a tarii„, se arata in referatul de aprobare a proiectului votat de consilierii locali.

Investitia va fi realizata din fondurile proprii ale Spitalului de Boli Infectioase. Tot in sarcina unitatii sanitare stau si achizitia serviciilor de proiectare, obtinerea certificatului de urbanism si a tuturor avizelor si acordurilor, achizitia lucrarilor de executia, dar si cea a liftului.

Tot Spitalul va trebui sa se ocupe si de urmarirea derularii contractelor rezultate in urma procedurilor de achizitie, punerea in functiune, utilizaream intretinerea si repararea ascensorului, dar si de predarea catre Directia Economica – Birou Evidenta Mijloace Fixe a intregii documentatii necesare inregistrarii investitiei.

Nu este singura schimbare ce va aparea in viitor. Deja a demarat extinderea Spitalului de Boli Infectioase, care include doua noi corpuri de cladire ce se vor ridica in curtea unitatii medicale.

Corpul A are regimul de inaltime P+2. La parter va exista o sala de asteptare cu o receptie, o zona destinata internarii si externarii pacientilor si o zona cu cabinete de investigatii si tratament. Aici va fi amenajata, printre altele, o sala de tratament pentru bronhologia interventionala si un cabinet pentru anumite proceduri toracice minim invazive. La etajul intai vor fi amenajate mai multe saloane cu doua paturi si grup sanitar propriu, dar si cateva spatii medicale. Etajul al doilea, care va fi retras, va include o sala de conferinte, o sala de curs si cateva grupuri sanitare.

Tot in corpul A de cladire va fi instalat si echipamentul de ecografie transbronsica destinat realizarii de biopsii ganglionare, procedura ce inlocuieste interventia chirurgicala la pacientii cu neoplazii pulmonare.

Corpul B, care este o constructie ce are ca regim de inaltime doar parter, este legat de corpul A si va avea spatii pentru tratament, o sala de mese, o zona de odihna, dar si birouri pentru medici si asistente.

Valoarea totala a proiectului este de 19,3 milioane lei, bani alocati din bugetul local al Primariei Timisoara.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.