Sute de elevi vor invata intr-o scoala noua, ce se va ridica la Timisoara cu aproape 3 milioane de euro, bani de la UE

TIMISOARA. Dupa Liceul Nikolaus Lenau, o alta scoala din Timisoara va avea o cladire nou-nouta si dotari de top in educatie.

CITESTE SI: Peste 1 milion de euro pentru aparatura medicala in 6 spitale din Timis. Decizia Consiliului Judetean 

Peste 400 de elevi vor invata in viitor intr-o cladire ce va fi ridicata de la zero la liceul Waldorf din Timisoara, cu bani europeni.

A fost semnat contractul de finantare de catre primarul Dominic Fritz, Mariana Cotoi, secretar de stat in Ministerul Lucrarilor Publice si Dezvoltarii, dar si de catre Sorin Maxim, directorul General al ADR Vest.

Noul corp de cladire al liceului Waldorf va fi ridicat cu 13,6 milioane de lei, adica aproape 3 milioane de euro.

Din acesti bani, 11,6 milioane vin de la Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, 1,7 milioane de la bugetul national, iar alti 273.772 de lei de la bugetul local.

Noua cladire va fi ridicata in apropierea celei existente in prezent pe strada Uranus.

Imobilul va avea o suprafata construita de 2.303,45 mp, cu regim de inaltime P+1E, si va gazdui sali de clasa, laboratoare si ateliere, cabinete, o sala multifunctionala, sali afterschool, grupuri sanitare, vestiare etc….Totodata, se vor achizitiona calculatoare si licente pentru infiintarea unui laborator TIC, echipamente si materiale sportive pentru echiparea salii de sport, precum si mobilier specific unitatilor de invatamant„, transmit reprezentantii ADR Vest.

In noul imobil, pentru care se va organiza o licitatie, vor invata 446 de elevi din ciclurile primar si gimnazial.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Până la ora asta Kasperl Fritz Witz Figur a semnat ce a fost terminat de vopsit și se plânge de o intersecție între două drumuri de țară, care nu a fost cuprinsă in proiect datorită faptului că vopsitul a crezut ca ii va păcăli pe constructorii centurii.

  2. Cate școli făceați din banii tocati in CATEDRALA PROSTILOR ?
    In evul mediu aia era trebuia păcăliți cumva meltenii sa tina boierimea safe, dar după 2 războaie sîngeroase o foamete cruntă in ucraina revoluția bolșevică și prajirea INSTANTA a gakbejitilor de către ciocoii cu jezaz in gurita mai usor … zelul lor e de teapa ăluia cu foncirea a lu Moromete: pa de unde naiba sa ( ) măgarul ala & masa prima FB a lumii 🙂
    MARS !!
    Moses inca mai are speranță DAR asteptam despărțirea apelor! Deep Wave 🙁 Si scoateți putorile din școli pînă nu e prea tarziu. Cum ramine cu restul, cateva melearde bune 🙂 o fi locuri ?

  3. Nu pot sa spun decat: Bravo Robu!!!