Vaccinul Pfizer-BioNTech, autorizat de Agentia Europeana a Medicamentului. In Romania continua campania de informare

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a autorizat luni primul vaccin impotriva Covid-19 care ar urma sa fie folosit in Uniunea Europeana, cel produs de Pfizer-BioNTech.

CITESTE SI: Avem jumatate de milion de oameni vindecati de COVID in Romania. Aproape 2.500 de noi imbolnaviri cu coronavirus si sub 100 de morti, in ultimele ore 

Marea Britanie a fost prima tara din lume care a aprobat utilizarea vaccinului celor doua companii in regim de urgenta la 3 decembrie, aceasta fiind urmata apoi de Canada in 9 decembrie si de Administratia pentru Medicamente din Statele Unite in 11 decembrie.

EMA a afirmat anterior ca intentioneaza sa finalizeze revizuirea datelor privind vaccinul Pfizer-BioNTech pana la finalul anului si cele pentru vaccinul dezvoltat de Moderna pana la inceputul lui ianuarie.

Comisia Europeană va avea ultimul cuvant in ceea ce priveste aprobarea vaccinului, insa aceasta urmeaza de regula recomandările EMA, scrie hotnews.ro.

Tot luni a avut loc si o intalnire a Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19, in care s-a analizat stadiul pregatirilor pentru receptia si distributia, in Romania, a primei transe de vaccinuri. Unul dintre aspectele importante a vizat informarea cetatenilor si crearea instrumentelor necesare care sa acopere nevoia de informare, in toate etapele campaniei de vaccinare.

vaccinarea este un act medical, iar comunicarea oficiala pe marginea acestui subiect esential ar trebui sa fie marcata de echilibru, normalitate, de preocuparea pentru asigurarea unui mediu favorabil vaccinarii, pentru respectarea sigurantei si a dreptului la intimitate al beneficiarilor vaccinarii”, a declarat Valeriu Gheorghita, presedintele CNCAV.

Romanii pot afla informatii despre campania de vaccinare care se pregateste de pe platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.