Fara rezultat. Negocierile pentru formarea Guvernului, intrerupte. PNL si USR PLUS nu se inteleg asupra functiilor

O prima runda pentru formarea noului Guvern s-a incheiat fara rezultat. CITESTE SI: Rafuiala sangeroasa intre migranti langa Autostrada Vestului. 2 morti si un ranit  Reprezentantii PNL, USR PLUS si UDMR au discutat timp de 7 ore la Vila Lac, insa nu au reusit sa se inteleaga. Cei de la USR PLUS pun o conditie fara de care ei nu accepta sa mearga mai departe: sa primeasca functia de prim ministru sau pe cea de presedinte al Camerei Deputatilor, scrie digi24.ro. Liberalii vor sa il numeasca in fruntea Camerei pe fostul premier Ludovic Orban, iar USR PLUS l-ar vrea in acelasi post pe Dan Barna. Negocierile se vor relua duminica. "Fiecare formatiune si-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea si functionarea coalitiei...In ceea ce priveste programul de guvernare, a fost stabilita structura acestuia si modul in care se armonizeaza programele celor trei formatiuni politice, fiind facute progrese pe o serie de capitole. Totodata, s-au convenit coordonatele activitatii comune la nivel parlamentar care stau la baza functionarii majoritatii”, se arata intr-un comunicat comun al celor formatiuniunilor politice implicate in negocieri, semnat de Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Ciolos si Kelemen Hunor. Va reamintim, ​PNL, USR-PLUS si UDMR au inceput sambata dimineata discutiile oficiale pentru formarea noului Guvern. Discutiile se anunta a fi dure, toate cele trei formatiuni politice disputandu-si scaunele importante din conducerea tarii. Ce ar vrea PNL: sefia Camerei Deputatilor ministerul Finantelor – Lucian Heius/ Iulian Hutuca ministerul Justitiei – Catalin Predoiu ministerul de Externe – Bogdan Aurescu ministerul Apararii – Nicolae Ciuca ministerul Transporturilor – Lucian Bode ministerul Fondurilor Europene – Marcel Bolos ministerul Internelor – Laurentiu Leoreanu ministerul Economiei si Energiei – Virgil Popescu ministerul Dezvoltarii – Robert Sigartau/ Florin Roman La randul lor viitorii parteneri de guvernare, USR-PLUS isi doresc sa conduca ministere importante. Prima revendicare a USR este sa primeasca un minister avizator Justitie sau Finante. De asemenea, partenerii de alianta, PLUS doresc ministerul de Interne. Tot pe lista cu care pleaca la negocieri se afla ministerele Dezvoltarii si Transporturilor. De asemenea, USR-PLUS revendica sefia Camerei Deputatilor pentru Dan Barna. Ce ar vrea USR PLUS: sefia Camerei Deputatilor – Dan Barna ministerul Finantelor – Claudiu Nasui /Anca Dragu ministerul Justitiei – Stelian Ion Interne – Dragos Tudorache ministerul Dezvoltarii – Ionut Mosteanu ministerul Transporturilor – Catalin Drula ministerul Muncii – Oana toiu/Cristian Seidler Cei mai putin vocali au fost liderii UDMR. Acestia au evitat sa emita pretentii publice. Surse parlamentare sustin pentru HotNews.ro ca UDMR ar fi interesata de un minister cu bani cum ar fi de ministerul Dezvoltarii si cel al Agriculturii.

O prima runda pentru formarea noului Guvern s-a incheiat fara rezultat.

CITESTE SI: Rafuiala sangeroasa intre migranti langa Autostrada Vestului. 2 morti si un ranit 

Reprezentantii PNL, USR PLUS si UDMR au discutat timp de 7 ore la Vila Lac, insa nu au reusit sa se inteleaga.

Cei de la USR PLUS pun o conditie fara de care ei nu accepta sa mearga mai departe: sa primeasca functia de prim ministru sau pe cea de presedinte al Camerei Deputatilor, scrie digi24.ro.

Liberalii vor sa il numeasca in fruntea Camerei pe fostul premier Ludovic Orban, iar USR PLUS l-ar vrea in acelasi post pe Dan Barna.

Negocierile se vor relua duminica.

Fiecare formatiune si-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea si functionarea coalitiei…In ceea ce priveste programul de guvernare, a fost stabilita structura acestuia si modul in care se armonizeaza programele celor trei formatiuni politice, fiind facute progrese pe o serie de capitole. Totodata, s-au convenit coordonatele activitatii comune la nivel parlamentar care stau la baza functionarii majoritatii”, se arata intr-un comunicat comun al celor formatiuniunilor politice implicate in negocieri, semnat de Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Ciolos si Kelemen Hunor.

Va reamintim, ​PNL, USR-PLUS si UDMR au inceput sambata dimineata discutiile oficiale pentru formarea noului Guvern. Discutiile se anunta a fi dure, toate cele trei formatiuni politice disputandu-si scaunele importante din conducerea tarii.

Ce ar vrea PNL:

sefia Camerei Deputatilor
ministerul Finantelor – Lucian Heius/ Iulian Hutuca
ministerul Justitiei – Catalin Predoiu
ministerul de Externe – Bogdan Aurescu
ministerul Apararii – Nicolae Ciuca
ministerul Transporturilor – Lucian Bode
ministerul Fondurilor Europene – Marcel Bolos
ministerul Internelor – Laurentiu Leoreanu
ministerul Economiei si Energiei – Virgil Popescu
ministerul Dezvoltarii – Robert Sigartau/ Florin Roman

La randul lor viitorii parteneri de guvernare, USR-PLUS isi doresc sa conduca ministere importante. Prima revendicare a USR este sa primeasca un minister avizator Justitie sau Finante. De asemenea, partenerii de alianta, PLUS doresc ministerul de Interne. Tot pe lista cu care pleaca la negocieri se afla ministerele Dezvoltarii si Transporturilor.

De asemenea, USR-PLUS revendica sefia Camerei Deputatilor pentru Dan Barna.

Ce ar vrea USR PLUS:

sefia Camerei Deputatilor – Dan Barna
ministerul Finantelor – Claudiu Nasui /Anca Dragu
ministerul Justitiei – Stelian Ion
Interne – Dragos Tudorache
ministerul Dezvoltarii – Ionut Mosteanu
ministerul Transporturilor – Catalin Drula
ministerul Muncii – Oana toiu/Cristian Seidler

Cei mai putin vocali au fost liderii UDMR. Acestia au evitat sa emita pretentii publice. Surse parlamentare sustin pentru HotNews.ro ca UDMR ar fi interesata de un minister cu bani cum ar fi de ministerul Dezvoltarii si cel al Agriculturii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.