Medicul Virgil Musta: Sunt doar 2 posibilitati pentru eliberarea unui pat de Terapie Intensiva. Cum sunt transferati pacientii cu COVID-19 dintr-un spital in altul, la Timisoara. Video

TIMISOARA. Locurile in spitale pentru pacientii infectati cu COVID-19 sunt tot mai putine, iar medicii fac tot ce le sta in putere sa-i interneze. A fost infiintat un call center la nivel national prin care sunt consultate unitatile sanitare si depistate paturile disponibile.

CITESTE SI: 6 oameni infectati cu COVID au murit la Timisoara pentru ca nu au mai avut loc in Terapie Intensiva. Declaratia medicului Virgil Musta. Video

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, reaminteste ca sunt doar doua variante pentru eliberarea unui loc in Sectia de Terapie Intensiva, fie prin vindecarea pacientului, fie prin deces.

Din pacate, exista doua variante de a se elibera un loc: O persoana care evolueaza bine in urma terapiei este preluata de o alta sectie pentru ca nu mai necesita intubare sau terapie specifica in sectia de ATI, sau prin deces. Din pacate, numarul celor care decedeaza este mare pentru ca, in general, sunt pacienti cu o serie de comorbiditati, pacienti in varsta, dar nu numai. Sunt si tineri la care evolutia bolii este critica, declanseaza niste mecanisme patogenice care sunt foarte greu de stopat si readuse la o fiziologie normala. In sectia noastra de ATI nu mai sunt locuri, e ocupata, dar este un program al Terapiei Intensive: Sectiile de Terapie Intensiva au posibilitatea sa ceara sprijin unui call-center din Bucuresti, iar acesta va cauta un loc de terapie intensiva in tara. Noi la Terapie Intensiva nu avem loc si cerem sprijin altor sectii de Terapie Intensiva. Daca cumva se elibereaza la Judetean, preia Judeteanul, daca nu se elibereaza… la Municipal, daca nu, incercam in judetele limitrofe sa gasim locuri”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babes din Timisoara.

CITESTE SI: Pentru ca ambulantele nu mai fac fata, pacientii cu COVID vor fi adusi la spital cu microbuze STPT, la Timisoara. Anuntul primarului Dominic Fritz 

VIDEO: George Stefanita

In Timis, de la inceputul pandemiei, au fost depistate 13029 cazuri de infectie cu coronavirus, din care 344 numai in ultimele 24 de ore. Rata de infectare in judet este de 6,38 de cazuri la o mie de locuitori. Totodata, in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 6 decese.

CITESTE SI: Avem peste 13.000 de infectari cu coronavirus de la inceputul pandemiei in Timisoara si in judet. 6 morti si peste 300 de noi imbolnaviri intr-o singura zi. Unde au aparut ultimele cazuri 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. testati-va la profilaxis. sanatate garantata !

    • Parca e clona lui robu. Nici o stire fără Musta.

    • Pune și tu un (P) in față, dacă tot faci publicitate clinicii!

  2. Dar cand mai are timp sa lucreze? Doar declaratii opt ore pe zi? E sarcina de partid sa fie cat mai mult on-line? La M Profilaxis merge treaba?

  3. Apostolul covid in acțiune. Cum stam cu testările la profilaxis ? Cheloo ce face, e și el mulțumit ? Ma tulbura gândul ca pandemia va trece și Virgil, Cristian, emilian, voichita nu vor mai fi cap de afiș.

  4. pe 500000 de euroi are in contract si PR nu doar teste ,ce aveti cu omul?

  5. Dar ce au facut toata vara si toamna? Latra asta si altii intr-una ca nu va mai face fata sistemul.Ce au facut concret???De sfaturi si vorbe sunten satui!

  6. Nu va doresc sa ajungeti sa va prescrie dr.Musta schema de tratament.
    Ce capacitate de testare au laboratoarele din cadrul spitalelor?Sa inchidem laboratoarele private?
    Ce ar face atunci cei care trebuie sa calatoreasca peste granita si au nevoie de testare?
    Multumesc dr.Musta si echipei pentru profesionalism.
    PS:Nu sunt un postac de serviciu , sunt un fost pacient cu covid.

  7. Dr Sandesc a declarat ca dr.Musta n-a solicitat locuri la ATI. Orgolile sunt mai importante decat viata oamenilor ?

    • Voi sunteti niste monstrii !

  8. Domnule dr.MUSTA, în ciuda comentariilor anterioare nedemne de nişte specimene care se cred evoluate din maimuţă (dar nu au rămas decât la stadiul de babuini ) eu vă stimez din tot sufletul şi sincer să fiu nu aşi dori să mă aflu în pielea dumneavoastră pe aceste vremuri tulburi.Cu tot respectul pentru aparţinătorii defuncţiilor care au trecut ”în lumea umbrelor”, dar dacă au avut boli cronice (de tip diabet insulino dependent, dependenţi de dializă, cardiaci în ultimele faze şi obezitate pe deasupra ) la vârste cuprinse între 75-85 de ani – asta nu mai e viaţă, să mă ierte DUMNEZEU (că şi eu am 59 de ani), dar aceştia şi-au cam trăit traiul şi-au mâncat mălaiu ! Eu dacă aşi mai trăi 10-15 ani aşi fi super mulţumit, adică haide să primim şi moartea cu decenţă ! Că dacă pământul acesta ar fi evoluat suficient ca să ne asigure fericirea la toată specia umană, aşi mai zice să ne pară rău că murim, dar din pacate nu este aşa, chiar nu aşi mai dori să fiu tânăr pe asfel de vremuri, ce să fac să mă iluzionez că ]ntr-o bună zi o să ajung şi eu să car sticle de şmpanie prin cluburi ? Se pare că omenirea din păcate, nu a evoluat suficient încât să ne pară rău că părăsim această planetă ! Cu stimă şi respect vă doresc multă putere, să puteţi birui mizeriile acestei lumi, cât veţi mai fi în viaţă ! Dumnezeu cu noi !

  9. Domnule Musta(ng), stiti cumva daca au prioritate cei cu teste de la profilaxis?