Infectat cu COVID, un bebelus de numai 7 saptamani, investigat printr-o metoda in premiera la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Video

TIMISOARA. Specialistii Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara au realizat o investigatie imagistica a plamanilor unui sugar in varsta de doar 7 saptamani. Bebelusul a fost confirmat cu noul coronavirus si internat in unitatea sanitara in urma cu cateva zile.

CITESTE SI: COVID traieste pe plastic ori metal si o luna. Temperatura la care coronavirusul ‘poate rezista pe telefoane si bancnote 28 de zile’, potrivit unui nou studiu

Intrucat exista pericolul unor complicatii majore, medicii au decis realizarea unui control pulmonar. Un medic radiolog a intrat in zona rosie pentru a efectua o ecografie de torace, o metoda noniradianta de evaluare. In cadrul investigatiei a fost folosit un ecograf portabil.

Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelusul la o varsta atat de frageda. Aceasta metoda ne permite sa vedem in timp real ce se intampla cu plamanul copiilor, mai ales cand suspicionam la ei procesele de condensare, penumoniile, care sunt una dintre complicatiile infectiei cu SARS COV 2.”, spune asis. univ. dr Diana Manolescu, medic primar radiolog, sef Sectie Radiologie si Imagistica Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara.

Spitalul Victor Babes detine trei asemenea aparate portabile pentru realizarea de investigatii imagistice de inalta performanta. Acestea se afla in dotarea sectiilor de Terapie Intensiva, Pneumologie si Boli Infectioase.

Este foarte micut, de aceea am si optat pentru sonda cea mai mica. Din doua trei manevre am evaluat intreg plamanul. A fost vorba de cateva minute si totul este in regula.”, precizeaza asis. univ. dr Diana Manolescu.

Bebelusul in varsta de 7 saptamani este cel mai mic pacient cu infectie SARS COV 2 investigat la Spitalul Victor Babes Timisoara. in acest moment, in unitatea sanitara mai sunt internati 2 copii.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.