Schimbare de scenarii pentru mai multe scoli din Timisoara si din judet. Elevii de la inca un liceu vor urma cursuri doar online

TIMISOARA. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a decis marti sa schimbe scenariile de urmare a cursurilor scolare in mai multe unitati de invatamant din Timisoara si din judetul Timis. Daca unele intra in scenariul verde, altele trec la cel galben sau chiar rosu.

CITESTE SI: O noua crestere. Peste 2000 de noi imbolnaviri cu coronavirus si 73 de morti, intr-o singura zi, in Romania. Avem 82 de noi cazuri de COVID si in Timis 

CITESTE SI: 5 morti si 82 de nou infectati cu COVID in Timisoara si in judet, in ultimele 24 de ore. Localitatile in care au aparut noi cazuri de coronavirus 

Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta a fost luata tinandu-se cont de propunerea Inspectoratului scolar al Judetului Timis si avand in vedere Hotararile Consiliilor de Administratie ale unitatilor de invatamant – emise cu avizul Directiei de Sanatate Publica Timis.

Astfel, s-a aprobat schimbarea din scenariul rosu in scenariul galben pentru Liceul Teoretic Periam.

S-a mai aprobat schimbarea din scenariul verde in cel galben pentru Scoala Gimnaziala Sag, Liceul Teoretic Buzias, Scoala Gimnaziala Gavojdia, Scoala Gimnaziala Ghizela, Scoala Gimnaziala Saravale, Scoala Gimnaziala Theodor Bucurescu nr. 1 Sannicolau Mare, Scoala Gimnaziala Nestor Oprean nr. 21, Sannicolau Mare si Gradinita cu Program Prelungit Sannicolau Mare.

Totodata, s-a aprobat schimbarea din scenariul galben in scenariul verde pentru Scoala Gimnaziala Lenauheim, Scoala Gimnaziala nr. 2 Lugoj, Scoala Gimnaziala Parta.

Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc trece de la scenariul galben la cel rosu. Trei cadre didactice sunt depistate pozitiv cu COVID. La Giroc sunt 1.300 de elevi care vor invata de la distanta.

Prevederile hotararii se aplica imediat, pana la reanalizarea situatiei epidemiologice.

CITESTE SI: Intram intr-o faza incontrolabila a pandemiei. Anuntul medicului Virgil Musta de la Timisoara dupa ziua cu cei mai multi morti infectati cu coronavirus si peste 600 de oameni la Terapie Intensiva in Romania 

La ora actuala sase unitati de invatamant din judetul Timis functioneaza in scenariul rosu. Este vorba de Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc, Liceul „Grigore Moisil” Timisoara, Liceul Logos, Scoala Gimnaziala Bencecu de Sus, Gradinita cu Program Prelungit Giarmata si Liceul de Arte din Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.