Luam in calcul redeschiderea Zonei Rosii COVID la Spitalul Judetean Timisoara. Anunt de ultima ora al managerului Raul Patrascu

TIMISOARA. Spitalul Judetean din Timisoara mareste capacitatea de ingrijire pentru bolnavii de coronavirus si este gata sa redeschida zona rosie din cadrul unitatii.

CITESTE SI: E criza de sange la Timisoara. Operatiile care nu sunt urgente ar putea fi amanate

Decizia ar urma sa fie luata din pricina cresterii numarului de cazuri de infectare cu coronavirus. Anuntul a fost facut pe pagina sa de Facebook de managerul Raul Patrascu.

Am raspuns apelului colegilor nostri de la Spitalul de Boli Infectioase si deja tratam pacienti cu cazuri severe, de terapie intensiva, infectati cu #COVID-19. Avand in vedere cresterea numarului de cazuri, pentru a ne asigura ca timisorenii si timisenii nu au de suferit ci au parte de cel mai bun tratament posibil, luam deja in calcul redeschiderea Zonei Rosii din cadrul unitatii, cu o capacitate de circa 66 de paturi din care 6 de ATI, mergand deci la un total de 18 paturi de terapie intensiva dedicate COVID. Numarul poate fi crescut cu inca 10 locuri de terapie intensiva daca, Doamne fereste, situatia o impune„, spune Raul Patrascu, manager al Spitalului Judetean din Timisoara.

In Urgentele de la Spitalul Judetean Timisoara s-au instituit inca de la inceputul pandemiei fluxuri separate pentru pacientii care ajung aici. In zona verde sunt primiti pacientii care nu prezinta niciun fel de simptom al infectarii cu SARS-COV 2. In cealalta parte a sectiei UPU, in Zona Rosie, sunt dusi pacientii potential infectati si carora li s-au recoltat probele de COVID 19. In acea parte a Urgentei nu se intra decat cu echipament special de protectie si pe usi separate, cu acces controlat.

Va reamintim, in aceasta zona a Spitalului Judetean, in luna mai, a fost initiat un program denumit Infirmiera Virtuala, prin intermediul caruia medicii aflati in Zona Rosie puteau comunica cu colegii lor fara a interactiona direct cu acestia, ci prin cu ajutorul apelurilor video.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dl. manager putem sa fim sinceri?
    Nu „luam in calcul” ci „executam ordinele de partid”. E mai corect asa.
    Si in general e bine ca mesajul dat presei sa fie in sincron cu cel dat colegilor. Altfel va pierdeti credibilitatea in fata medicilor, celor cu rezidentiat efectuat, daca imi permiteti.

  2. Esti cumva de la „partid” de postezi pe toate „canalele” aceeasi aberatie? Dar lumineaza-ne si pe noi, te rog. Care sunt ordinele de la partid? Cine i le da? Cum i le da? De ce i le da? Oameni ca tine care probabil sunt someri sau lucreaza la stat pe undeva de au timp sa posteze la 10 dimineata in loc sa munceasca sunt peste tot, de aia nu ne mai facem bine. Conspiratii, frate. Eu zic ca nici nu exista Covidu’ asta, ca e doar ordin de la partid. Dar ce ne facem acuma ca si PSD si ProRomania si ALDE zic ca e rau ca avem Covid mult si sa nu facem alegeri. Care e? Eu lucrez in Spital si stiu ca se va da drumul Zonei Rosii saptamana aceasta, deci esti in eroare, domnule.