Cand vedem ca un pacient iese vindecat pe poarta spitalului, avem un sentiment ce nu poate fi descris in cuvinte. Mesajul doctorului Cristian Oancea de la Spitalul Victor Babes din Timisoara

TIMISOARA. ‘Medicina este nu numai o stiinta, ci este, de asemenea, o arta. Ea nu consista din facerea de pilule şi plasturi, ea se ocupa cu adevarat de procese ale vieţii, care trebuie bine cunoscute inainte ca acestea sa fie bine calauzite’, spunea Paracelsus, medic si filosof.

Din 1984, la 1 octombrie se sarbatoreste Ziua Internationala a Medicului. A fi medic este mai mult decat o meserie. A fi medic inseamna sa iti dedici viata vindecarii pacientilor, inseamna o lupta continua, dar si sa studiezi si sa te perfectionezi continuu.

Vreau sa le multumesc colegilor mei din Spitalul Victor Babes pentru daruirea de care au dat dovada in a-si practica profesia. Pentru toti cei care lucreaza in acest spital, 2020 a fost, sunt sigur, cel mai incercat an din viata lor de medici. Cu totii am luptat pentru a invinge noul coronavirus. Impreuna am reusit, de cele mai multe ori, sa castigam bataliile. Iar sentimentul pe care cu siguranta il traim cu totii, cand vedem ca un pacient pleaca vindecat pe poarta spitalului, nu poate fi descris in cuvinte. Astazi, de Ziua Internationala a Medicului, vreau sa le multumesc inca o data colegilor mei pentru ca au inteles ca a fi medic nu inseamna doar sa vindeci boala, ci si sufletul pacientului. Meseria noastra nu inseamna sa fii doar un specialist in medicina, ci si un bun prieten. Nu poti fi cu adevarat medic, daca nu ti-ai ales acesta meserie din dragoste pentru semenii tai. La multi ani, dragi colegi!„, transmite doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babes Timisoara.

In Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara lucreaza 66 de medici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.