E oficial. Liceul Grigore Moisil din Timisoara trece in scenariul rosu, o alta scoala din judet suspenda cursurile, dupa ce mai multi elevi s-au infectat cu COVID. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis

TIMISOARA. Asa cum opiniatimisoarei.ro va informa inca de luni, Liceul Grigore Moisil intra in scenariul rosu, iar copiii vor face cursurile online in urmatoarele 2 saptamani.

CITESTE SI; Apelul medicului Mihai Craiu catre profesori: Aerisiti clasele, ca nu trage curentul! Experimentul cu masca facut de doctor 

Este vorba de elevii din clasele IX-XII din cadrul scolii, care invata in cladirea de pe strada Ghirlandei 4. La cele primare si de gimnaziu nu au fost raportate imbolnaviri, iar copiii fac cursuri in imobile complet separate.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis, intrunit in sedinta marti dimineata, a luat decizia suspendarii activitatilor didactice cu elevii prezenti fizic la Moisil, aceasta dupa ce Consiliul de Administratie al scolii a inaintat o solicitare in acest sens, in baza unei analize facuta cu inspectorii DSP. 3 elevi au fost diagnosticati cu coronavirus.

De asemenea, Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis a hotarat trecerea in scenariul rosu si la scoala gimnaziala Bencecu de Sus, structura a celei din Pischia, tot pentru 14 zile.

Totodata, elevii de la Scoala Gimnaziala din Parta vor face cursuri dupa scenariul galben, incepand de marti, 22 septembrie.

Va reamintim, luni, 6 elevi si 6 profesori de la scoli din Timis erau internati in spital, dupa ce au fost confirmati cu COVID 19. De asemenea, 3 persoane din randul personalului auxiliar sunt infectate.

Pe de alta parte, si numarul elevilor care se afla in carantina sau izolare aproape s-a dublat, fata de saptamana trecuta, ajungand la 245. Totodata, 63 de cadre didactice sunt si ele in carantina sau izolare, dupa ce au intrat in contact cu persoane confirmate cu coronavirus.

In continuare, alte 3 scoli din Timisoara isi desfasoara cursurile dupa scenariul rosu, adica toate orele sunt tinute online, fara prezenta fizica a elevilor si profesorilor in clase. Este vorba despre Liceul Logos, acolo unde 5 profesori sunt infectati cu COVID, Scoala Generala 19, unde 3 profesori sunt confirmati, dar si Centrul Speranta, acolo unde inca au loc lucrari de reabilitare care nu permit desfasurarea cursurilor.

In Timis, in ultimele 24 de ore, au fost raportate 18 noi imbolnaviri cu coronavirus, dar si un deces.

CITESTE SI: Doar 18 noi imbolnaviri cu COVID in Timisoara si in judet, din foarte putine teste, si un mort, intr-o singura zi. Unde au aparut cazuri noi de coronavirus 

CITESTE SI: 23 de morti si peste 800 de noi imbolnaviri cu coronavirus in Romania. Avem 18 nou infectati cu COVID in Timis 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. E galbenă ” situational ” aka
    # ESTI PRECAUT
    sau ștampilezi ??
    Bai nenorocitilor NU NE puteti garanta securitatea intre granițele țării ? Cei romanică decât un mare DEVESELU ?
    semnat: TEO BUSHITUL 🙁
    TIMISOREANA ???!