Un liceu de elita din Timisoara ar urma sa treaca in scenariul rosu. Mai multi elevi infectati cu COVID

TIMISOARA. Cazuri noi de infectare cu coronavirus in randul elevilor, dupa prima saptamana de scoala in pandemie. Cativa copii de la Liceul Grigore Moisil din Timisoara au fost confirmati cu COVID 19.

CITESTE SI: Focar nou de COVID la o clinica medicala din Timisoara, creste numarul de infectii in altele. Avem 11 focare active in judet

Consiliul de Administratie al scolii urmeaza sa inainteze propunerea trecerii claselor IX – XII in scenariul rosu, cu izolarea elevilor si sustinerea cursurilor online.

Sunt cel putin 3 elevi cu COVID, la liceu, iar astfel se justifica luarea acestei masuri.

Deocamdata, nu au fost raportate infectari in randul elevilor de la clasele primare ori de la gimnaziu ale Liceului Moisil, care oricum invata in cladiri diferite.

Propunerea Consiliului de Administratie, in baza documentelor inspectorilor de la Directia de Sanatate Publica, ar urma sa fie aprobata in sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis, care se va desfasura in cursul diminetii de marti.

UPDATE: E oficial. Liceul Grigore Moisil din Timisoara trece in scenariul rosu. O alta scoala din judet suspenda cursurile, dupa ce mai multi elevi s-au infectat cu COVID. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis 

Va reamintim, luni, 6 elevi si 6 profesori de la scoli din Timis erau internati in spital, dupa ce au fost confirmati cu COVID 19. De asemenea, 3 persoane din randul personalului auxiliar sunt infectate.

Pe de alta parte, si numarul elevilor care se afla in carantina sau izolare aproape s-a dublat, fata de saptamana trecuta, ajungand la 245. Totodata, 63 de cadre didactice sunt si ele in carantina sau izolare, dupa ce au intrat in contact cu persoane confirmate cu coronavirus.

In continuare, alte 3 scoli din Timisoara isi desfasoara cursurile dupa scenariul rosu, adica toate orele sunt tinute online, fara prezenta fizica a elevilor si profesorilor in clase. Este vorba despre Liceul Logos, acolo unde 5 profesori sunt infectati cu COVID, Scoala Generala 19, unde 3 profesori sunt confirmati, dar si Centrul Speranta, acolo unde inca au loc lucrari de reabilitare care nu permit desfasurarea cursurilor.

In Timis, in ultimele 24 de ore, au fost raportate 18 noi imbolnaviri cu coronavirus, dar si un deces.

CITESTE SI: Doar 18 noi imbolnaviri cu COVID in Timisoara si in judet, din foarte putine teste, si un mort, intr-o singura zi. Unde au aparut cazuri noi de coronavirus 

CITESTE SI: 23 de morti si peste 800 de noi imbolnaviri cu coronavirus in Romania. Avem 18 nou infectati cu COVID in Timis 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dragă redacție, trebuie să înțelegeți diferența dintre îmbolnăviri și infectări!