Un nou camin studentesc pentru Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara s-a preocupat mereu de asigurarea celor mai bune conditii, atat pentru desfasurarea procesului didactic si de cercetare, cat si pentru asigurarea cazarii, a mesei, a serviciilor oferite în cadrul Bibliotecii sau a bazelor sportive.

Compania Nationala de Investitii a aprobat recent indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou camin studentesc, în vecinatatea Institutului de Cercetari pentru Energii Regenerabile (ICER), str. Gavril Muzicescu nr. 138, Timisoara, ce va fi utilizat de masteranzii, doctoranzii si tinerii cercetatori ai Universitatii Politehnica Timisoara, multe din activitatile acestora fiind desfasurate în cadrul ICER.

Noul camin va fi construit în regim P+2, pe terenul UPT, va avea o suprafata construita la sol de 1931 mp si o suprafata totala desfasurata de 5912,5 mp. În cele 123 de unitati de cazare în regim normal, la care se adauga 5 unitati pentru persoane cu dizabilitati, vor putea fi cazate maxim 275 de persoane. Camerele, cu o suprafata de 21 – 25 mp, sunt cu doua paturi, cu baie proprie, iar pe holuri sunt prevazute spatii comune de lectura, chicinete si spalatorii.

Valoarea totala a investitiei este de aproape 30 de milioane de lei, din care contributia Companiei Nationale de Investitii este de 29.023.861,68 lei, iar cea a Universitatii Politehnica Timisoara este de 891.743,34 lei. În perioada urmatoare va fi lansata licitatia pentru proiectarea si executia lucrarii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.