Reguli noi pentru cei care se imbolnavesc de COVID 19. Deciziile Ministerului Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat noi reguli pentru cei care se imbolnavesc de coronavirus.

CITESTE SI: Peste 100 de biciclisti si mopedisti amendati la Timisoara si in judet. A curs cu sanctiuni in trafic 

Prima reglementare ii vizeaza pe cei care nu prezinta simptome si nu se interneaza. Acestoia vor fi declarati vindecati de medicii de familie. Mai mult decat atat, acestia nu trebuie sa isi repete testul dupa 14 zile. Sunt insa obligati ca timp de 10 zile sa pastreze distanta fata de colegi, daca se intorc la munca, si neaparat sa poarte masca.

In noul ordin al ministrului sanatatii este stabilit traseul unui bolnav care prezinta simptome de infectie respiratorie si prin urmare este suspect de COVID 19.

Acesta trebuie sa ramâna acasa, sa sune la 112 si la medicul de familie. Apoi asteapta in locuinta ambulanta pentru a fi preluat si transportat la o unitate medicala unde va fi examinat. Acolo i se va face testul, iar daca simptomele sunt grave, va fi internat.

Daca starea pacientului este buna, respectivul poate pleca acasa, unde va primi rezultatul testului de la Directia de Sanatate Publica

In cazul in care testul este negativ, dar exista simptome de COVID, iar acest lucru se regaseste in imaginea unui computer tomograf sau a unei radiografii, bolnavul va fi tratat ca pacient COVID, iar testul va fi repetat la 48 de ore.

Daca testul este pozitiv, iar bolnavul este acasa, Directia de Sanatate Publica il va directiona, prin serviciul de ambulanta catre o unitate sanitara.

Aici, dupa evaluarea starii de sanatate, care se va face in maximum 48 de ore, doctorul decide daca pacientul care nu are simptome ramâne in izolare in spital sau acasa.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.