Timisoara, in cautarea unei noi finale in Superliga de rugby

TIMISOARA. Sambata si duminica, 5 si 6 septembrie, se vor disputa semifinalele SuperLigii CEC Bank editia 2019-2020, pe Arena Zimbrilor, Stiinta Baia Mare urmand sa intalneasca pe Dinamo Bucuresti, iar in Ghencea, Steaua Bucuresti va primi replica celor de la SCM Timisoara. Ambele partide vor avea loc la ora 15:30 si se vor disputa fara spectatori, fiind transmise in direct pe TVR 1 si Rugby Tv.

CITESTE SI: Focarul din Timis cu 40 de noi imbolnaviri cu COVID intr-o singura zi 

Pe Arena Zimbrilor va debuta, sambata, faza semifinalelor primului esalon valoric, acolo unde Stiinta Baia Mare, ocupanta primei pozitii in clasamentul sezonului regulat se va afla fata in fata cu Dinamo Bucuresti. Daca zimbrii si-au castigat dreptul de a fi prezenti direct in semifinale ca lideri ai primei parti a campionatului, Dinamo s-a calificat dupa partida de baraj in care a trecut cu greu de Universitatea Cluj.
Daca Stiinta Baia Mare este una dintre prezentele constante in aceasta faza a competitiei, practic maramuresenii fiind nelipsiti de cand primul esalon valoric se disputa in acest format, pentru Dinamo va fi a doua oara cand ajunge in penultimul act. Desigur din postura de campiona en-titre trupa lui Eugen Apjok porneste ca favorita, avand si avantajul terenului propriu, insa dinamovistii cu siguranta vor incerca sa dea o replica pe masura oportunitatii avute de a ajunge in finala.


In istoria intalnirilor directe din SuperLiga CEC Bank, in 18 partide disputate, de 17 ori s-a impus Stiinta Baia Mare. Cele doua echipe s-au mai intalnit in semifinale in 2014, tot baimarenii fiind gazde, si atunci zimbrii au castigat cu rezultatul de 40-9.

Duminica, pe stadionul din Complexul Ghencea, Steaua Bucuresti si SCM Timisoara vor disputa practic derby-ul acestei faze a competitiei. Ros-albastrii au incheiat sezonul regulat pe pozitia secunda si s-au calificat direct in semifinale, SCM Timisoara, doar locul trei, a fost nevoita sa sustina un joc de baraj, in care, insa, a trecut fara emotii de Tomitanii Constanta.

In sezonul regulat cele doua echipe s-au intalnit la Timisoara, iar castig de cauza au avut elevii lui Danut Dumbrava, care s-au impus cu 20-13, cu doua eseuri marcate de Ionut Dumitru. Partida se anunta interesanta, mai ales ca daca militarii si-au pastrat in mare parte lotul de jucatori, intarindu-se chiar pe unele posturi, banatenii sunt o echipa in plina transformare, cu un antrenor care abia a debutat, Valentin Calafeteanu.

Palmaresul intalnirilor directe in SuperLiga CEC Bank este favorabil echipei de pe malurile Begai, care a castigat 13 din cele 22 de partide disputate, 8 succese revenind bucurestenilor. In faza semifinalelor s-au intalnit o singura data, in sezonul 2016-2017 cand Timisoara s-a impus in Ghencea cu 12-5. SCM Timisoara este detinatoarea unui record de invidiat si anume ca in ultimul deceniu a castigat 5 titluri din 5 finale disputate.

Alaturi de partidele din semifinale, sambata, 5 septembrie, de la ora 10:00, in Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu, Universitatea Cluj si Tomitanii Constanta vor disputa partida de clasament pentru locurile 5-6. Meciul va fi transmis in direct pe Rugby Tv.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.