Expozitie de exceptie la 75 de ani de la incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, la Muzeul National al Banatului din Timisoara

TIMISOARA. In ziua in care se implinesc 75 de ani de la finalul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Muzeul National al Banatului ii invita pe timisoreni la o expozitie dedicata acestui moment.

In 2 septembrie 1945 reprezentantii Imperiului japonez se intalneau cu cei ai Aliatilor la bordul navei americane de lupta USS Missouri pentru a semna actul ce consfintea incetarea ostilitatilor in Pacific, dar si incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial

La 75 de ani de la evenimentul ce a avut loc in golful Tokyo, Muzeul National al Banatului aduce in fata timisorenilor imagini reprezentantive din acea perioada in cadrul unei expozitii denumite „75 de ani de la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial”. Pe langa imaginile cu caracter documentar, in cadrul expozitiei din mansarda B2 a Bastionului Theresia vor fi prezentate si arme din colectia de istorie a Muzeului National al Banatului.

Nu va fi insa singurul eveniment dedicat momentului 2 septembrie.

In curtea Bastionului Theresia, la un spectacol de reconstituire istorica, sustinut de Asociatia Culturala Tomis, care va prezenta un detasament echipat in uniforme din vremea celui de-al doilea Razboi Mondial, care sa reflecte toate trupele ce au luptat in Banat, precum si cele din restul tarii. Vor desfasura si activitati interactive, cu caracter istorico-militar, care vor fi insotite de un fundal sonor (marsuri si cantece de epoca)„, transmit reprezentantii Muzeului National al Banatului.

De la ora 20, timisorenii vor putea urmari reprezentatia trupei Perregrinii, care va interpreta piese din perioada anilor 1920-1940, o amintire din vremea Vechiului Regat.

Seara se va incheia cu un spectacol pirotehnic al celor de la Amor Flammis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.