Cod Rosu de vreme rea, in vestul tarii. S-a emis avertizare Ro-Alert

TIMISOARA. Alerta imediata de furtuna, in vestul tarii. Meteorologii au emis un Cod Rosu de vreme severa, pentru mai multe localitati din judetul Arad si Cod Portocaliu pentru mai multe zone din Timis.

Sunt anuntate ploi in aversa ce ar putea depasi 40-50 de litri pe metru patrat, vijelii, descarcari electrice si caderi de grindina. In judetul Arad, autoritatile au transmit mesaje prin Ro-Alert, in care le cer oamenilor sa fie prudenti, daca isi parasesc locuintele.

Potrivit meteorologilor, sunt vizate localitatile Gurahont, Savarsin, Almas, Barzava, Varadia de Mures, Petris, Chisindia si Brazii.

Pe de alta parte, specialistii au emis un Cod Portocaliu pentru mai multe localitati din judetul Timis. La Giarmata, Pischia, Ghiroda, Sanandrei, Ortisoara, Dumbravita, Remetea Mare si Bucovat sunt asteptate ploi torentiale, care vor cumula pana la 50 de litri pe metru patrat, dar si descarcari electrice, vant puternic si grindina.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.