Obligatoriu. Test negativ la coronavirus pentru romanii care vor sa intre in Serbia. Care sunt exceptiile

TIMISOARA. Serbia a impus noi masuri pentru stoparea raspandirii coronavirusululi pentru locuitorii mai multor tari vecine, printre care si Romania.

Incepand de sambata, 15 august, cei care vor sa intre din Romania, Republica Macedonia de Nord, Bulgaria si Croatia in Serbia, au obligatia sa prezinte, la frontiera, un test PCR negativ SARS CoV-2 realizat in ultimele 48 de ore.

CITESTE SI: Avem a doua unitate mobila de Terapie Intensiva pentru pacientii cu COVID in stare grava, la Timisoara. A fost instalata la Spitalul Judetean. Video

Cu toate acestea, au fost impuse si o serie de excepti. Astfel, masurile privind testarea negativa nu se aplica si cetatenilor sarbi care vin din tarile mentionate, precum si urmatoarelor categorii de persoane:

– șoferilor autovehiculelor de transport marfă. În cazul transportului internațional de marfă, tranzitul va fi limitat la maxim 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei.
– echipajul aeronavelor a căror destinaţie finală este Republica Serbia, personalul şi pasageriicare tranzitează aeroporturile internaţionale din Republica Serbia;
– personalul misiunilor diplomatice şi consulare străine;
– copii cu vârste până la 12 ani, dacă părintele sau tutorele are un test negativ;
– au primit rezidenţă temporară sau rezedinţă temporară în Serbia.

In Serbia, la nivelul ultimei saptamani, s-a inregistrat o medie de aproximativ 250 de noi imbolnaviri cu COVID 19.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. turistii in tranzit spre RO cum fac testul, sau nu trebuie, ca fiind week end nu avem pe cine intreba