Angajat al Spitalului Judetean Timisoara, cu coronavirus, cercetat penal pentru ca si-a pus in pericol colegii si pacientii. A mintit ca nu a fost in contact cu vreun infectat cu COVID 19, desi sotia era confirmata pozitiv

TIMISOARA. Spitalul Judetean Timisoara a depus plangere penala impotriva unui angajat dupa ce acesta a mintit in declaratia pe proprie raspundere si si-a pus colegii, dar si pacientii in pericol, sustinand ca nu a fost in contact cu vreun confirmat cu coronavirus. Aceasta, desi sotia lui era infectata cu COVID 19.

CITESTE SI: Un nou focar de coronavirus in Timis. 17 cazuri depistate la o multinationala. S-a inchis cel de la Oncohelp din Timisoara 

Este vorba de un brancardier al spitalului care in 18 iulie, la triajul epidemiologic a precizat ca nu a avut nicio legatura cu vreun bolnav, desi sotia era chiar simptomatica, infectata in focarul de la compania Smithfield unde au fost confirmate 219 cazuri de COVID.

Angajatul a continuat sa vina la serviciu, pana cand s-a aflat de situatia din familia lui. Mai mult, el insusi a fost confirmat cu coronavirus.

Reprezentantii Spitalului Judetean impreuna cu angajatii DSP au demarat o ancheta epidemiologica pentru a stabili cu cine a intrat in contact brancardierul iresponsabil si au decis sa-i faca plangere.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au deschis pe numele barbatului un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Mai mult, la Spitalul Judetean Timisoara este de cateva zile un focar de COVID 19 la Clinica de Chirurgie Vasculara, unde 19 cadre medicale si pacienti au fost infectati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.