Se mai cauta o campioana in Timis. Iata care sunt laureatele sezonului judetean de pana acum

TIMISOARA. Cortina peste fotbalul judetean s-a tras prematur. Liga 5 – Campionatul Judetean si Liga 6, Promotie plus Municipiu au „inghetat” cu aparitia pandemiei, adica inainte de inceperea returului. Asociatia Judeteana de Fotbal s-a supus in acest caz dorintei echipelor si a inchis campionatele cu clasamentele la zi.

CITESTE SI: Intr-o buna parte din tara, valul 2 de coronavirus cred ca vine in iulie-august si ne intoarcem la Starea de Urgenta. Uitati-va in mall-uri cati poarta masca! Explicatiile medicului Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babes din Timisoara 

In judet se va mai juca un singur meci, barajul pentru primul loc in Divizia D Timis. Va fi o partida tur-retur intre primele doua clasate, Avantul Periam si Timisul Sag, dubla care va stabili campioana Ligii 4 si echipa ce va reprezenta judetul la barajul de promovare in Liga 3.

Tabloul fotbalului judetean din acest sezon a insemnat Liga 4, trei serii in Liga 5, doua serii in Promotie – Liga 6 si doua serii in Municipiu, tot Liga 6. Iata si campioanele…

CS Comlosu Mare a dominat clar Seria I a Campionatului Judetean (Liga 5), la finele turului echipa de la granita reusind un tur aproape perfect cu 14 victorii si un egal, 43 de puncte. Gelu s-a clasat pe locul secund, iar Pesac a inchis podiumul.

Seria a II-a a „Judetului” a fost castigata la fel de categoric de Progresul Gataia. Fosta divizionara C a castigat toate cele 15 partide pe care le-a disputat avand si un super-golaveraj, 73-12. Parta a incheiat sezonul pe 2 cu 38 de puncte si Electrometal Galaxy pe 3, cu 31 de puncte.

In fine, in Seria III-a, Avantul Topolovatu Mare a fost prima, neinvinsa si ea, 13 victorii si doua remize, deci 41 de puncte. CSO Faget si Timisul Hitias au urcat pe podium, ambele cu 32 de puncte.

Castigatoarele celor 3 serii vor evolua din urmatoarea editie de campionat in Liga a IV-a.

Echilibru in ultimul esalon

Seria I a Ligii 6, adica din Promotie, a fost adjudecata de CS Vointa Biled, care la intreruperea campionatului avea 21 de puncte, cu doua peste Spartak Gottlob, locul secund.

Seria a II-a din „Promotie” a fost la fel de echilibrata un punct despartind primele trei clasate. Olimpia Bucovat este prima cu 23 de puncte, cu o lungime mai mult decat Vucova si Soca.

Timisul Sag II a castigat Campionatul Municipal „zona Timisoara”, avand un golaveraj mai bun fata de ocupanta locului secund Giarmata Vii, dar acelasi numar de puncte dupa 10 partide, 27.

Phoenix Buzias II s-a impus in Campionatul Municipal „zona Lugoj”, terminand sezonul cu 36 de puncte, cu trei mai multe decat ocupanta locului secund, AS Tomesti.

Castigatoarele din Liga a 6-a si-au castigat dreptul de a evolua in Liga a 5-a din urmatorul sezon.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.