Rezultate Evaluare Nationala 2020. Elevii din Timis afla notele in baza unui cod unic

TIMISOARA. Este ziua cea mare pentru cei peste 5000 de elevi din judetul Timis care au dat primul examen important din viata lor.

Elevii care s-a sustinut Evaluarea Nationala isi pot verifica notele pe site-ul Ministerului Educatiei, acolo unde vor fi publicate pana in orele 14.00.

Media obtinuta la examenul de Evaluare Nationala are o pondere de 80% din media de admitere la liceu, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 20%.

Opiniatimisoarei.ro va prezenta primele rezultate ale examenului imediat ce acestea vor fi disponibile.

Pentru prima data, notele elevilor vor fi facute publice prin anonimizarea numelui si prenumelui, masura care a fost luata pentru respectarea Regulamentului general privind protectia datelor.

Astfel, comisiile din centrele de examen au tiparit un raport care contine scoala de provenienta a candidatului, judetul, numele si prenumele, CNP-ul, dar si codul unic distribuit fiecaruit candidat. Raportul a fost predat elevilor miercuri, dupa ce au sustinut ultima proba a Evaluarii Nationale, iar in baza codului unic, fiecare copil isi va putea vedea rezultatele de la examen.

Elevii nemultumiti de notele pe care le-au obtinut pot depune contestatii luni, intre orele 16 si 20, si marti, intre orele 8 si 12. Rezultatele finale vor fi afisate in 27 iunie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.