Alerta, a cedat un dig. Apele Timisului, la Lugoj, peste maximul inregistrat la inundatiile catastrofale din 2005

TIMISOARA. E alerta la Lugoj, unde vineri, nivelul apelor Timisului atinsese cota maxima, acesta fiind mai mare cu 13 cm decat cel inregistrat in 2005, anunta reprezentantii Apelor Banat.

CITESTE SI: Ministrul de Interne Marcel Vela in zonele inundate din Banat: Am fost la un pas sa evacuam 500 de oameni. Video

S-a ajuns la varful maxim de viitură in dreptul stației hidrometrice Lugoj, fiind depașita cota de pericol cu circa 1,5 metri.

În cursul dimineții, nivelul râului Timiș a depășit cota coronamentului digului aflat pe malul stâng, pe un sector aflat la circa 3 km în aval de localitatea Lugoj. În acest condiții, după trei ore, prin eroziune, s-au format două breșe (de circa 30 metri fiecare, situate la distanță de aprox.100 metri) prin care apa se scurge pe terenuri agricole, fără a fi inundate localități.  Preventiv au fost evacuate doua ferme si s-a oprit alimentarea cu apă dintr-un cartier din municipiul Lugoj.  Nu există riscul inundării zonelor locuite situate în aval. „, explica specialistii de la Apele Banat, care monitorizeaza situatia in zona.

Echipele Apele Române Banat intervin cu materiale și utilaje (3 buldoexcavatoare, 6 excavatoare, circa 70 de persoane, 2 motopompe în zona Pogăniș și Nădrag) pe sectorul Șag-Grăniceri, până la frontiera cu Serbia. Echipele de intervenție asigură tranzitarea în condiții de siguranță a viiturii formate pe râul Timiș,

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.