Alerte de furtuna in tot Banatul. Meteorologii au emis coduri galbene si portocalii

TIMIS. Meteorologii au emis sambata doua avertizari de fenomene periculoase, sub incidenta carora intra si Banatul.

CITESTE SI: Primarului din Timis caruia nu-i e rusine sa bata la porti in Bucuresti. Are o baza sportiva in licitatie, va ridica locuinte ANL, retea de gaz si promisiuni de bani europeni pentru aquapark regional

Prima avertizare intra in vigoare sambata inainte de pranz si este valabila pana luni dimineata in jurul orei 10.

In acest interval vor fi perioade de instabilitate atmosferica, vom avea parte de descarcari electrice, averse de ploaie si vijelii. Pe alocuri ar putea cadea si grindina.

Cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp, iar pe arii restranse acestea ar putea ajunge si la 60l/mp. In toata aceasta perioada temperaturile maxime vor ajunge la 27 de grade Celsius.

Codul galben vizeaza Timisul, Aradul si o parte din judetul Caras-Severin.

In paralel, meteorologii au emis si un cod portocaliu care intra in vigoare sambata in jurul orei 15.00 si este valabil pana in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 2.00, si va afecta judetul Hunedoara si o parte din Caras-Severin, in zona montana.

Aici sunt asteptate ploi torentiale, grindina de dimensiuni medii si mari, vijelii, intensificari puternice ale vantului (rafale de peste 70…80 km/h) si frecvente descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40 l/mp si pe arii restranse 50…80 l/mp.

FOTO: Viorel Jiva

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.