Mirel Dragoste ramane la SCM Timisoara si sezonul viitor. Internationalul crede ca echipa putea mai mult de locul 6

TIMISOARA. Mirel Dragoste este unul dintre jucatorii care vor evolua in alb-violet si in stagiunea baschetbalistica 2020-2021. In perioada in care a fost declarata starea de urgenta, acesta s-a antrenat singur, in apartament si in aer liber, la Cluj-Napoca.

CITESTE SI: Mergem la mare cu trenul. Garniturile care pleaca de la Timisoara 

Internationalul roman abia asteapta reluarea antrenamentelor si a competitiilor, precum si revederea cu publicul timisorean. Mirel crede ca Baschet SCM Timisoara s-ar fi putut clasa mai sus daca principala intrecere interna nu s-ar fi întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

A ramas ceva de jucat din sezonul care recent s-a incheiat in mod oficial. Cred ca puteam sa terminam pe locul al patrulea, eu asa vedeam si imi doream sa fie situatia. Am pierdut cateva meciuri la ultimele faze, iar asta ne-a costat cateva locuri in clasament. A fost un campionat foarte strans, dar ne puteam clasa mult mai sus. Aveam potentialul necesar, am format o echipa competitiva cu o dorinta mare de castig. Perioada recenta a fost una dificila, m-am acomodat cam greu cu timpul liber, mai ales ca timp de o luna am stat doar in casa, m-am antrenat doar fizic in interior. Cu baschetul a fost greu, pentru ca nu am avut voie sa iesim in parcuri si sa aruncam la cos. Dupa incheierea starii de urgenta am iesit in parcuri, acum ma antrenez individual, iar treaba merge cat se poate de bine. Astept cu nerabdare sa se deschida salile, totul va fi diferit fata de conditiile de afara. Ma antrenez cu mingea de o luna cate doua ore in fiecare dimineata. Ma pregatesc si fizic de trei sau chiar de patru ori pe saptamana, in functie de programul meu din saptamana respectiva. Astept cu nerabdare reluarea pregatirii pentru noul sezon. Mi-e dor de competitie, de meciuri, de tot ce inseamna baschet. M-am antrenat cat am putut de bine, dar nu este acelasi lucru. Va fi diferita trecerea din parc in sala. Momentan sunt undeva la 60-70 la suta din potentialul meu fizic, nu ştiu sa spun exact, pentru ca este foarte greu de evaluat. Nu putem juca meciuri pentru a vedea exact la ce nivel fizic ne aflam„, a spus Mirel Dragoste.

Component al nationalei de seniori a Romaniei, Mirel Dragoste isi doreste mult calificarea la urmatoarea editie a FIBA EuroBasket, insa tine de domeniul fantasticului ca „vulturii” sa ajunga acolo. El a fost, cu 11 puncte, cel mai bun marcator al primei reprezentative la meciul din deplasare cu Israel, disputat in luna februarie si pierdut de tricolori cu scorul de 87-63.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.