A fost stabilit calendarul inscrierilor la clasa 0. Ce trebuie sa stie parintii

Ministerul Educatiei a stabilit calendarul si modul in care se va face inscrierea copiilor in clasa 0. Procedurile de inscriere vor demara la finalul acestei luni si se va finaliza la inceputul lui septembrie.

CITESTE SI: Formatul Bacalaureatului schimbat de Guvern. Absolventii de clasa a XII-a dau doar probe scrise 

Calendarul inscrierii va incepe in 25 mai, cand va fi postat modelul de cerere tip pentru evaluarea copiilor care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv care nu au fost evaluati pana la data instituirii starii de urgenta.

Evaluarea propriu-zisa a micutilor va avea loc in perioada 26 mai – 30 iunie. In 3 iulie are loc transmiterea proceselor verbale care cuprind numele copiilor si rezultatele evaluarii, respectiv recomandarea de inscriere in clasa pregatitoare sau in grupa mare, dupa caz, de la unitatile de invatamant prescolar sau CJRAE/CMBRAE, catre comisiile judetene sau Comisia municipiului Bucuresti.

In perioada 4 martie – 7 iulie are loc completarea cererilor tip de inscriere de catre parinti, iar in data de 8 iulie are loc, practic, prima etapa de inscriere in invatamantul primar si anume, procesarea de catre Comisia nationala a cererilor – tip de inscriere cu ajutorul aplicatiei informatice, si repartizarea copiilor la scoala de circuscriptie.

In perioada 9 iulie – 15 iulie are loc procesarea la nivelul unitatilor de invatamant, a cererilor. in 20 iulie la sediile unitatilor de invatamant, pe site-ul Inspectoratului scolar, se afiseaza listele cu copiii inmatriculati si locurile ramase libere.

A doua etapa de inscriere incepe in 21 iulie cu afisarea locurilor libere, la unitatile de invatamant si pe site-ul Inspectoratului scolar; in 22-28 iulie se depun cererile – tip de inscrere la =secretariatul unitatii de invatamant.

Din 29 iulie si pana in 30 iulie are loc procesarea cererilor la nivelul unitatilor de invatamant, iar in 31 iulie are loc afisarea listelor finale cu copiii inscrisi in clasa pregatitoare.

Intre 1 si 4 septembrie, Inspectoratele scolare centralizeaza si solutioneaza cererile parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.