Cainii sunt dresati online, in Timis, in pandemie de coronavirus. Lectii de succes din fata calculatorului. Video

TIMISOARA. Starea de urgenta si autoizolarea au dus la schimbari si adaptari uimtoare. Pentru a-si continua activitatea, un dresor canin din Ciacova tine lectii online si realizeaza performante neasteptate.

CITESTE SI: Surpriza de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. A rasunat muzica pentru pacientii cu COVID 19 si toti eroii care ii ingrijesc si au vindecat deja peste 400. Video 

Sebastian se ocupa de modelarea comportamentelor patrupezilor de mai bine de 20 de ani. Pana acum insa nu a incercat niciodata sa dea lectii de dresaj prin intermediul calculatorului. Ba, dimpotriva. A sustinut tot timpul ca dresorul trebuie sa stea alaturi de stapanul cainelui ce urmeaza a fi dresat si sa ii arate in permanenta ce trebuie sa faca. Pandemia, insa, l-a determinat sa incerce ceva nou – cursurile de dresaj online.
A creat conturi pentru clientii sai si zilnic se aseaza in fata computerului impreuna cu cainele sau Shark si impreuna fac exercitii. O sedinta dureaza intre 20 si 30 de minute, timp in care clientii exerseaza cu cainii lor.

De partea cealalta a ecranului Darko, un ciobanesc german in varsta de 3 luni si proprietarul lui, Iulian, au inceput cursurile acum mai bine de o saptamana si totul a mers snur.

Provocarea o reprezinta distanta. Practic, acum Sebastian se ocupa de teorie iar stapanul pune in practica totul

Este o experienta si pentru mine, nu am mai facut asta pana acum, asa ca Sebi incearca sa ma dreseze pe mine si eu pe Darko„, spune cu umor Iulian.

Si Anca apeleaza la dresajul online pentru dobermanul sau. La nevoie, explicatiile sunt ilustrate cu ajutorul lui Shark.

Cu recompensa in mana, faci un pas mic in spate. Intorci mana, apoi pasul in fata si, daca nu ar fi asa batran, l-as pune in <sezi>. Acum as vrea sa facem mers la pas, sezi, culcat, cu ramanere pe loc„, ii arata dresorul.

Metoda dresajului la distanta are un avantaj. Evita atasamanetul excesiv intre dresor si caine, pentru ca, pana la urma, scopul este ca animalul sa-l asculte pe stapan.

Viata nu s-a oprit. Cainii cresc in continuare si au nevoie de educatie. Si asa am ajuns sa ma si eu de lucru si sa fie si ei multumiti„, spune Sebastian Trenka, dresor de caini.

VIDEO: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.