Schimbare radicala in fotbal. Noua regula se va aplica in toate esaloanele odata cu reluarea campionatelor

FRF a anuntat ca echipele de fotbal vor avea dreptul la 5 schimbari de jucatori in timpul partidelor care vor avea loc in competitiile din sezonul actual, pentru a proteja fotbalistii afectati de intreruperea cauzata de pandemia de COVID-19.

CITESTE SI: Surpriza de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. A rasunat muzica pentru pacientii cu COVID 19 si toti eroii care ii ingrijesc si au vindecat deja peste 400. Video 

In baza propunerii primite din partea FIFA si pentru a proteja fotbalistii in urma intreruperii competitiilor cauzata de pandemia COVID-19, IFAB (International Football Association Board) a acceptat o modificare in Legile Jocului. Prin urmare, unei echipe ii vor fi permise cate 5 inlocuiri pe meci, insa, pentru a nu afecta cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate in cel mult 3 momente de intrerupere a partidei. Aceasta regula va putea fi aplicata in competitiile aflate in desfasurare sau care urmeaza sa debuteze si sa se finalizeze pana la 31 decembrie 2020„, se arata intr-un comunicat al FRF.

Acest amendament temporar intra in vigoare imediat si a fost conceput tinand cont de impactul pe care il pot avea asupra jucatorilor comprimarea calendarului competitional si posibilitatea disputarii jocurilor, pana la finalul anului, in cele mai diverse conditii meteo.

Ce se intampla cu VAR-ul?

In privinta campionatelor in care sistemul de asistenta video a fost implementat, IFAB a permis intreruperea utilizarii VAR in momentul reluarii competitiilor. Acolo unde sistemul este folosit, toate aspectele privind Legile Jocului si protocolul VAR vor fi in continuare aplicate ca pana acum, mai mentioneaza sursa citata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.