La Timisoara, iubirea pentru semeni salveaza vieti. Primul pacient vindecat de coronavirus care a donat plasma pentru cei in stare grava la sectia ATI a Spitalului Victor Babes

TIMISOARA. Primul pacient vindecat de COVID 19 din Timisoara care sare in ajutorul celor care internati in spital, la Terapie Intensiva.

CITESTE SI: Arcade impodobite si covor de flori in pietele si parcurile Timisoarei. Peste 400.000 de plante vor colora orasul 

Donator fidel de sange, acesta a mers miercuri la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Timisoara, unde a donat plasma, pentru a-i ajuta pe medici sa-i insanatoseasca pe pacientii aflati acum in suferinta la ATI.

“Il consider un gest umanitar, de omenie şi grijă faţă de aproape! Eu aşa îl văd, nu ca şi un eroism. De fapt, ajutăm. Nu am făcut eforturi supraomeneşti ca să putem ajuta şi alţi oameni, care sunt în nevoie şi au nevoie”, a spus Cosmin Alexandru Morarescu, primul donator de plasma din Timisoara.

Donatorul a fost tratat la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara si a fost declarat vindecat la jumatatea lunii aprilie. Iar plasma colectata de la el va fi administrata unui bolnav din acelasi spital, dupa ce va fi testata si declarata sigura pentru transfuzie.

“Gestul său este unul eroic! În ciuda suferinţei prin care a trecut, fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2 , temându-se pentru viaţa lui, cât a fost internat în spital, acum a dorit să vină în sprijinul altor oameni. Ne bucurăm că am avut ocazia să îl avem alături de noi şi îi mulţumim, pe această cale”, spun reprezentantii Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara.

Pentru a putea fi facuta transfuzia cu plasma la pacientii din spitale, dupa ce este recoltata, aceasta este trimisa la Bucuresti, unde se fac o serie de teste. Pe baza rezultatelor analizelor primite de la Laboratorul Central de Referinta din cadrul INHT Bucuresti plasma este declarata sigura si poate fi transfuzata.

In acest moment, recoltarea de plasma de la pacientii vindecati de coronavirus se face in Bucuresti, Timisoara, Arad si Iasi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.