Loveste rujeola in plina pandemie de coronavirus. Timisul, pe lista judetelor cu bolnavi de pojar. Peste 100 de cazuri confirmate in ultima saptamana in tara

Coronavirusul nu este singura problema cu care se confrunta sistemul medical romanesc. Rujeola ofera surprize.

CITESTE SI: Ne-am pazit mai bine pentru ca avem sistemul de sanatate mai slab. Medicul Dorel Sandesc de la Timisoara explica de ce Romania n-a ajuns in situatia grava a unor tari mai bogate 

Timisul este unul din cele 7 judete care au raportat cazuri de rujeola in ultimele zile, alaturi de Bihor, Brasov si Satu Mare.

In total, in ultima saptamana in Romania au fost confirmate 119 cazuri, iar numarul total al imbolnavirilor in acest an, pana la 1 mai, conform Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, este de 20.000.

Din cauza acestei boli au fost inregistrate si 64 de decese, scrie hotnews.ro.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeola, boala este mortala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cum sa apara aceasta boala , daca toata lumea a fost in carantina , in casa , iar cei care au fost afara au pastrat distantarea sociala?

  2. rujeola se transmite prin AER: daca esti in aceeasi camera, sala, culoar, hala, etc ., esti expus .