Spitalul de campanie de pe Stadionul CFR din Timisoara nu expune pe nimeni cu nimic, e facut cu toate masurile de securitate. Cum incearca primarul sa-i linisteasca pe localnicii din zona

TIMISOARA. Primarul a tinut sa ii linisteasca pe timisorenii speriati de prezenta unui spital de campanie in apropierea centrului orasului, pe Stadionul CFR din Timisoara. Edilul spune ca este o situatie de forta majora, ca acel spital va sta acolo provizoriu si ca nimeni nu este expus.

CITESTE SI: Se fac probe de functionare la Nodul Hidrotehnic de la Sanmihaiu Roman care va permite circulatia vaporaselor de la Timisoara, pana la granita cu Serbia. Video 

Decizia privind amplasarea unui spital de campanie, la Timisoara, nu a apartinut municipalitatii, sustine Nicolae Robu, ci Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Va rog sa intelegeti ca este o situatie de forta majora. Nu va expune nimeni cu nimic Acolo este un spital de campanie, facut cu tehnologie specifica militara si cu toate masurile de securitate. Noi intelegem ca vi se creaza nelisnisti, dar trebuia facut si nu exista o alta locatie in care sa fie intrunite toate cerintele armatei si ale Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Au fost luate in analiza diverse alte locatii din Timisoara. Decizia nu ne apartine, apartine structurilor de care am vorbit. Trebuie sa ne conformam„, a declarat Robu.

Edilul spune ca primaria s-a implicat doar in dotarea spitalului de campanie si a colectat bani de la sponsori.

Noi, ca primarie, am sprijiniit amenajarea cu societatile noastre, inclulsiv colectand bani de la sponsori, pentru ca nu aveam prevederi bugetare pentru asta. Cumparam cabinele de dus, 35 la numar, pe bani obtinuti din sponsorizare. Si de data aceasta, sponsorii au fost receptivi. Pe acelasi grup de WhatsApp, pe vremuri lansam rugaminti de contributie la donatii pentru echipa Poli. Primeam raspunsuri si nu prea de la cei 100 de membri ai grupului, dar acum, la greu, aceiasi care s-au oferit, atata cat poate fiecare, aceiasi care au sprijinit si fotbalul au contribuit si acum, s-au alaturat si altii„, a declarat Nicolae Robu.

Primarul mai spune ca in conditiile amplasarii spitalului de campanie pe Stadionul CFR din Timisoara, nu se mai impune amenajarea unui spital mobil in Sala Olimpia, asa cum erau initial planurile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.