Trei angajate din azilele de batrani din Timis, depistate pozitiv la testul de coronavirus

TIMISOARA. Au aparut primele cazuri de infectari cu coronavirus in randul personalului din azilele de batrani din judetul Timis.

CITESTE SI: Lacrimi si fericire la Maternitatea Bega din Timisoara. 15 bebelusi sunt alintati in fiecare zi prin telefon de mamele lor, unele in spital, cu coronavirus, altele acasa, in izolare. Video cu copiii pandemiei 

Directia de Sanatate Publica Timis a inceput testarea personalului din centrele de batrani, iar din cei aproximativ 500 de angajati pentru care probele au fost deja prelucrate, trei au iesit pozitive.

Este vorba despre angajate care au fost in izolare si nu au intrat in contact cu batrani sau colegi din azilele in care lucreaza.

„Până la ora actuală, conform DSP Timiș, au fost testate un număr de aproximativ 500 de persoane și au fost depistate pozitiv trei angajate ale acestor centre. Aceste persoane au fost în izolare la domiciliu și nu au intrat în contact cu personalul și cu persoanele asistate din centre.

Trebuie menționat faptul că sunt testați toți angajații acestor centre care s-au aflat, timp 14 zile, în izolare la domiciliu”, transmit reprezentantii Prefecturii Timis.

In total, aproximativ 1000 de angajati din centrele de batrani din judet urmeaza sa fie testati.

In acest moment, la nivelul judetului Timis se fac teste pentru depistarea infectiei cu SARS-CoV-2, in 4 laboratoare (Spitalul V. Babes, Spitalul Municipal, Centrul Regional de Sanatate Publica si S.C.Bioclinica). Capacitatea de testare ajunge la 400-500 teste/zi si variaza in functie de aspectele tehnice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.