Aparat performant, care descopera probemele bebelusilor inainte de a veni pe lume, donat Maternitatii Odobescu din Timisoara. Va fi folosit la gravidele suspecte de coronavirus

TIMISOARA. De Pasti, Maternitatea Odobescu din Timisoara a primit un cadou important, care va ajuta medicii sa aduca pe lume, in siguranta, copiii gravidelor suspecte de infectie cu coronavirus.

CITESTE SI: Reactia Maternitatii Odobescu din Timisoara, dupa ce 3 bebelusi au fost confirmati cu coronavirus: Nu se poate sustine cu certitudine o contaminare intraspitaliceasca 

Este vorba despre un cardiotocograf performant care a fost deja instalat in spatiul destinat pentru asistenta la nastere a gravidelor suspecte de infectie COVID-19.

„Cu acest aparat se inregistreaza bataile inimii bebelusului si se pot decela precoce suferinte fetale care impun interventia de urgenta prin operatie cezariana si salvarea vietii bebelusului”, a precizat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timisoara, de care apartine si Maternitatea Odobescu.

Aparatul a fost donat de Camera Notarilor Publici din Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.