Au inceput testele pe linia de tramvai care duce la mall-ul din Calea Sagului, la Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. La patru ani de la startul proiectului liniei de tramvai care duce catre Shopping City Timisoara si la aproape 3 luni de la mutarea statiei de aer de pe Calea Sagului, STPT a inceput probele cu o garnitura pe sinele finalizate.

CITESTE SI: Festivalul florilor de la Timisoara, probabil anul viitor 

Testarea s-a facut atat pe sensul catre mall-ul din Calea Sagului, cat si pe cel de iesire de la centrul comercial catre oras.

Garnitura care a fost folosita a circulat catre zona Dambovita si inapoi, iar angajatii STPT au fost atenti la modul in care se face contactul cu linia de inalta tensiune si cum se comporta tramvaiul pe cel mai nou segment de sine din oras.

Dezvoltarea orasului continua chiar si pe vremuri de pandemie! E gata linia de tramvai ce va extinde linia 2 pana la Shopping City! Aseara s-au facut primele teste! Iata, un nou obiectiv finalizat! Va reamintesc, este realizat pe banii investitorului NEPI, ca o conditionare, alaturi de altele, a considerarii investitiei Shopping City drept oportuna. Inaugurarea o vom face la iesirea din pandemie!„, a anuntat pe pagina sa de Facebook primarul Nicolae Robu.

Odata ce probele vor fi gata, Societatea de Transport Public Timisoara va reconfigura traseul tramvaiului 2, care in prezent pleaca de la Depoul din zona Dambovita si ajunge pana in zona UMT.

https://www.facebook.com/172674319443777/videos/248594459595561/

Va reamintim, in urma cu aproape 3 luni a fost mutata in sfarsit statia de aer care a fost luata de pe traseul liniei de tramvai si amplasata pe un trotuar la intersectia Calea Sagului cu Ana Ipatescu. Aceasta miscare a dat unda verde pentru realizarea in intregime liniei pe care se va ajunge pana la mall-ul din sudul orasului.

Pe Calea Sagului va incepe un nou santier pentru modernizarea tronsonului cuprins intre intersectia cu Ana Ipatescu si limita administrativa a municipiului Timisoara, in zona pasajului de cale ferata. Pe o portiune, drumul se va largi la 3 benzi pe sens.

Consiliul Local a aprobat acest proiect, in valoare de 16 milioane de euro, luna trecuta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Tre’ sa fi bou ca pt. 5 min. de mers pe jos de la Calea Sagului să faci bilet si/sau să stai juma’ de oră după tramvai.

  2. Parca -r fi TGV ul ! Mai vagon dinamometric trebuie sa masoare vibratiile in mers . Pentru niste cotete second hand .

  3. Dupa 4 ani au inceput testele. Deja?

  4. mai are oleca pana ii cade rotiile mai o vinere si gata

  5. super inspirati cei de la iullius mall :)) cred ca au trimis intentionat tramvaiul ala.

  6. PAstele ma-tii de primar ! Iar te lauzi cu realizarile altora ! E investitia NEPI … nu a fost nici o conditie pusa de tine, ei au venit cu ideea. nu tu, bizonule ! dupa tine, faceai autostrada prin mall !

    • @ionionescu, ai luat foc gratuit, domnul primar Robu specifica, citez „Va reamintesc, este realizat pe banii investitorului NEPI,”… e rau sa fi prost, dar sa injuri , mai ales in saptamina mare, tine de educatia dumneavoastra primita de la parinti. e doar trist.

  7. ce o sa mai injure acuma, baietii de baieti care isi parcau masinile pe bucata dintre trecerea de beton si fosta statie de aer..