Prima piata cu tunel dezinfectant din Romania e la Timisoara. Dispozitivul, deja folosit de cumparatori in volanta. Foto si video

TIMISOARA. Dupa ce prin Ordonanta Militara nr. 8 s-a stabilit ca pietele agro-alimentare sa ramana deschise, la Timisoara s-au luat noi masuri de combatere a coronavirusului.

Societatea Piete SA a cumparat cinci tuneluri dezinfectante pentru cele mai importante piete din Timisoara. Unul dintre dispozitive a fost instalat sambata la intrarea in piata volanta de langa stadionul Dan Paltinisanu.

Cumparatorii au fost invitati sa foloseasca poarta si sa inchida ochii si gura la trecere, fiind prevazute si instructiuni de utilizare la vedere.

Pastrand distanta regulamentara, timisorenii au stat la coada sa treaca prin tunel si au ascultat indicatiile date de oamenii de ordine, aceasta pentru ca s-a instituit si masura ca la 5 clienti care ies, sa intre alti 5, pentru a nu se crea aglomeratie.

Cele 5 porti dezinfectante cumparate la Timisoara vor fi puse in halele de carne si lactate din Timisoara, respectiv in Piata Iosefin, Piata Badea Cartan, Piata 700, Piata Doina si Piata Dacia. Tunelul din Piata Dacia este mobil si, in zilele in care e deschisa, este dus la volanta de langa stadion.

Am luat masuri pentru a proteja atat comerciantii, cat si cumparatorii. Suntem primii din Ro care am pus tunele de dezinfectare in toate pietele, in special in halele de carne si lactate. Am fost anvangardisti de la inceput. Am spus de la inceput ca pietele sa ramana deschise si am militat pentru asta. Si am reusit ca sa pastram absolut toate normele sanitar veterinare„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ioan Nasleu, directorul de la Piete Timisoara.

VIDEO: George Stefanita

Societatea de Piete a platit aproape 20.000 de lei, cu tot cu TVA, pentru aceste porti dezinfectante, pretul per bucata fiind de 3.200 lei, fara TVA.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Eficacitatea este 0.
    Nu sunt nici macar recomandate asemenea „definfectii”

    Dar noi cheltuim pentru orice prosti numai bani sa facem….

  2. Ai pus si in Piata Traian … cu dedicatie fara numar

    Da da