Elevii se intorc la scoala la incheierea starii de urgenta. Ce se intampla cu examenele? Anuntul ministrului Educatiei

Reluarea cursurilor în școli va avea loc după încetarea stării de urgență, iar probele scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 ar putea fi organizate în luna iulie. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că programa pentru examenele naționale nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

Vreau sa fac precizarea inca de la inceput ca data exacta privind reluarea cursurilor se va stabili in functie de evolutia pandemiei din Romania precum si de masurle comunicate de catre CNSSU. In contextul informatiilor detinute pana in prezent privind evolutia pandemiei de coronavirus scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor in invatamantul preuniversitar si universitar dupa incetarea starii de urgenta si asigurarea tuturor masurilor pentru ca elevii studentii si cadrele didactice sa fie in sigura. In functie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale evaluarii nationale si a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate in luna iulie. Programa de examen, pentru evaluarea nationala si examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferenta semestrului al doilea„, a declarat ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Ministerul a decis de asemenea anularea tuturor olimpiadelor si conncursurilor nationale care trebuiau sa aiba loc in aceasta perioada.

am emis si un ordin de ministru prin care am anulat simularie examenelor nationale, evaliarile pentrul clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, dar si olimpiadele si concursurile scolare. Sesiunea speciala a Evaluarii Nationale si a examenului de Bacalaureat pentru olimpici va fi de asemenea anulata.Situatia scolara a elevbilor se va incheia cu minim 2 note, la care se adauga nota din teza acolo unde este cazul.Subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat pana la data de 11 martie 2020. Calendarele pentru inscrierea la clasa pregatitoare, inscrierea la gradinita, calendarul privind mobilitatea personalului didactic vor fi decalate si anuntate imediat ce va fi stabilita data reinceperii cursurilor. De asemenea vom elabora si cadrul normativ privind activitatile suport, fie in regim online, fie prin alte mijloace de comunicare.„, spune Monica Anisie.

Alte decizii au vizat invatamantul superior.

Activitatile se vor desfasura in mediul online cu exceptia celor care necesita laborator sau proiect. Activitatile care impun interactiunea fata in fata vor fi recuperate modular, intensiv, dupa incetarea starii de urgenta. Admiterea la ciclul de licenta in invatamntul uiniversitar se va organiza dupa sustinerea examenului national de Bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat se va organiza dupa sustinerea examenului de licenta sau dizertatie„, a completat Monica Anisie.

https://www.facebook.com/www.edu.ro/videos/667772077368475/

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.