Lugojul va deveni centru de testare in lupta impotriva coronavirusului

TIMIS. Consiliul Judetean Timis cumpara kit-uri de testare Covid 19, care vor ajunge la Lugoj.

CITESTE SI: Paracetamol cu portia in farmacii. Apelul producatorilor de medicamente 

Anuntul a fost facut pe pagina sa de Facebook de presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

La Lugoj a ajuns deja un aparat de testare in urma colaborarii cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara. Acesta mai are nevoie insa de unele componente si de avizele necesare pentru a fi pus in functiune.

La Lugoj vor ajunge, in cel mai scurt timp posibil, kit-uri de testare pentru Covid-19. Consiliul Judetean Timis aloca 150.000 lei in acest scop! Testele vor fi prelucrate intr-un aparat de tip Real-Time PCR, care a ajuns deja la Lugoj datorita unei colaborari dintre spital si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara. Aparatul de testare este montat, se mai asteapta cateva componente iar pana la finalul saptamanii viitoare cred ca vom obtine si avizul de la DSP si Ministerul Sanatatii. Discut in fiecare zi cu reprezentantii unitatii medicale despre cum putem sa contribuim la stoparea raspandirii acestui virus si in Lugoj„, spune presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

In alta ordine de idei, Consiliul Judetean Timis se va reuni vineri intr-o sedinta extraordinara, in care consilierii vor avea de votat doua proiecte. Unul vizeaza o rectificare a bugetului judetului, iar in cazul celui de-al doilea, consilierii vor trebui sa isi dea acceptul pentru inchirierea unor spatii in care sa fie cazati medicii si personalul medical de la Spitalul Judetean care lupta impotriva coronavirusului.

Lugojul devine astfel un centru de testare și un sprijin real în identificarea cazurilor de îmbolnăvire.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.