Fine dining, transformat in delivery la tine acasa, in Timisoara. Scenariul adaptarii pe timp de criza, in regia VINTO – Gastro Wine Bar

TIMISOARA. Atunci cand planurile de viitor, de extindere, se intorc pe dos in doar 48 de ore, adaptarea ramane singura solutie pentru aceste situatii extreme. Ne vorbeste despre asta Mihai Lambrino, proprietarul restaurantului VINTO din Timisoara, prezent in prestigiosul ghid Gault&Millau, care a fost nevoit sa se reorganizeze peste noapte.

In ce moment v-a surprins aceasta criza?

Exact cand definitivam strategia pentru acest an. Nu m-am gandit nici macar un minut ca o sa ajung sa anulez planurile pentru acest an pentru VINTO si ca voi fi nevoit sa gasesc solutii de criza intr-un timp atat de scurt. Nu cred ca a fost cineva care sa se fi gandit la asta. Mereu sunt pregatit sa ma adaptez sezonului, cerintelor clientilor, se creez noul si ineditul sau sa ma adaptez dupa cum economia isi are cursul. Eram la curent cu ce se intampla in China, apoi Italia… dar, ca orice persoana careia ii predomina optimismul in caracter, am sperat sa nu se ajunga la asa ceva.

Care este noul scenariu si cat de repede l-ati implementat?

Si in noul scenariu tema este ca VINTO sa ramana in viata, iar noi sa putem sa mentinem angajatii. Am fost o echipa la bine, trebuie sa ramanem impreuna si acum cand e mai greu!
Laitmotivul nostru a fost si este sa livram calitate, iar acum trebuie sa o facem sub o alta forma… astfel am lansat propria platforma online de comenzi pentru livrare la domiciliu, pentru care a fost o munca intensa de 6 zile, cu unele nopti albe. A fost mult de lucru atat din punct de vedere al software-ului, dar si al graficii, pentru ca noi mereu incercam sa tinem cont si de aspect, cu aceeasi grija cu care ne aplecam asupra continutului.
Structura platformei online este precum in restaurant, oferind meniul dedicat pranzului si cel A la Carte. Este usor de utilizat, iar livrarea este realizată de personalul Vinto, de ospatari. Se poate opta pentru plata cu POS sau cu CARD ONLINE, dar si cash, desi in conditiile date nu recomandam.
In plus, am creat optiunea de ”LIVRARE FARA CONTACT”, completa alaturi de plata online cu card, iar astfel ospatarul-curier va lasa comanda in locul indicat de client, fara a avea contact cu acesta.

Cat de dificil este sa livrezi fine dining la pachet?

La Vinto nu aveam servicii de livrare, nici platforma proprie si nici prin terti, cel mult foloseam logistica de impachetare pentru cei ce optau sa isi ridice comanda facuta telefonic, direct din restaurant.
In fine dining la pachet lipsesc plating-ul si partea formala, dar este important ca gustul sa fie cel cu care ne-am obisnuit clientii, iar asta sigur se intampla.
In aceasta saptamana de adaptare, nu am lucrat doar la platforma online, ci si la logistica de livrare, echipamente si, evident, la masuri speciale de protectie si preventie.

 

Sectiunea ONLINE contine aceleasi preparate precum in meniul din restaurant?

In saptamana ce a trecut am facut cateva testari pentru a vedea daca toate preparatele se preteaza pentru livrare, in principal tinand cont de timpii de livrare in raport cu mentinerea gustului. In jur de 9 preparate nu vor fi prezente si pe online.
Preparatele listate acum in online erau prezente si in restaurant, dar avem in plan sa mai introducem si altele, un alt tip de calatorie culinara, dar asta depinde de cum functioneaza partea de online.

Am inteles ca parte din banii pentru bunatati merg in ajutorul medicilor care se lupta acum cu coronavirusul…

Da. Am gasit potrivit ca 10% din valoarea comenzilor realizate prin platforma noastra sa fie directionati catre Spitalul Victor Babes din Timisoara, greu incercat in aceasta perioada si in care ne punem toate sperantele ca va invinge boala.

Cat de puternic este impactul acestei crize in industria ospitalitatii HORECA?

Nu as putea spune care vor fi urmarile, nici nu vreau sa ma gandesc prea mult la asta, dar impactul este unul extrem de dur. Este prima industrie afectata, primele spatii ce au fost obligate sa inchida, dupa ce oricum vanzarile au scazut brusc cu 40%, poate chiar mai mult, din momentul in care se anuntau primele cazuri in Timisoara.

Eu tin sa multumesc tuturor celor care vor apela la serviciile online oferite de noi si de colegii din industrie, pentru ca astfel o pot sustine, si cred ca toti ne dorim ca orasului sa ii revina vibratia si zumzetul teraselor populate.

Pentru a comanda fine dining VINTO la tine acasa gasesti toate detaliile AICI 
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.