Noi reguli de asigurare a serviciilor medicale si farmaceutice in Timis in timpul starii de urgenta

TIMISOARA. Avand in vedere starea de urgenta declarata pe teritoriul tarii, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis vine cu precizari referitoare la modul de acordare si decontare a seviciilor medicale si farmaceutice.

CITESTE SI: Timisoara trebuie protejata. Nicolae Robu, mesaj pentru romanii care se intorc: Fratilor, plecati repede acasa! Video 

Serviciile medicale pentru tratarea cazurilor COVID-19 si complicatiile acestora se acorda tuturor persoanelor aflate pe teritoriul Romaniei si se suporta din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS).

Serviciile medicale si medicamentele pot fi acordate si validate si fara semnarea cu cardul national de asigurari sociale de sanatate si fara termen de raportare in 3 zile lucratoare de la data acordarii serviciilor.

Decontarea pentru unitatile sanitare cu paturi aflate in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate a sumelor contractate si decontate din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate sau din bugetul Ministerului Sanatatii, indiferent de numarul de cazuri realizate sau dupa caz la nivelul activitatii efectiv realizate, in conditiile in care aceasta depaseste nivelul contractat.

Pentru  pacientii cu boli cronice cu tratament stabilizat, medicii de familie vor putea elibera prescriptie medicala fara a mai fi necesara o noua reevaluare la medicul specialist in aceasta perioada.

Decontarea serviciilor medicale in unitatile sanitare din asistenta medicala primara si ambulatoriul de specialitate clinica la nivelul activitatii efectiv realizate, cu maximum 8 consultatii/ora.

Fac un apel la toate persoanele asigurate sau neasigurate, precum si la toti colaboratorii nostri ca suntem alaturi de ei, si ii asigur de tot sprijinul nostru si ca vom raspunde cu promptitudine la toate solicitarile venite catre noi. De asemenea, tin sa precizez ca furnizorii dispun de fonduri suficiente pentru a oferi serviciile medicale necesare si de care pot beneficia toti bolnavii”, a declarat Victor Dumitrascu, Presedinte-Director General CJAS Timis.

Vezi mai jos harta in timp real a raspandirii coronavirusului in toata Romania, realizata de opiniatimisoarei.ro! DA CLICK si poti consulta numarul de infectati, de oameni aflati in izolare sau in carantina din fiecare judet!
Datele se actualizeaza odata cu raportarile Grupului de Comunicare Strategica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.