Oficial se prelungeste inchiderea scolii din Timisoara unde au fost confirmati 3 elevi cu coronavirus

TIMISOARA. Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta intrunit luni dimineata la Prefectura Timis a decis ca scoala din Timisoara in care au fost 3 elevi infectati cu coronavirus va avea cursurile suspendate 14 zile, incepand de luni, 9 martie. Aceasta, dupa ce vineri se luase decizia ca portile sa fie inchise doar pana in 11 martie.

CITESTE SI: Petitie pentru inchiderea scolilor din Timisoara si din judet 

CITESTE SI: Toate zborurile spre Italia, anulate, pe toate aeroporturile din Romania

De altfel, seful DSU Raed Arafat anuntase inca de duminica faptul ca se va lua aceasta masura la Timisoara. Din cei 3 elevi diagnosticati cu coronavirus la Liceul de Industrie Alimentara din Timisoara, doar unul a mai ramas in spital, o fata de 15 ani de la o alta clasa decat cea in care au fost confirmati primii doi copii. Fata se simte bine. In cursul acestei zile i se va face un al doilea test, iar daca acesta iese negativ, ar putea fi externata.

Extinderea anchetei epidemiologice se face daca este cazul. In izolare stau cadrele didactice care au predat la aceasta clasa.”, a declarat Cornelia Malac, seful DSP Timis.

La Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara mai sunt 3 internati, fata de 15 ani de la Liceul de Industrie Alimentara si un barbat de 40 de ani si fiica lui de 16 din Hunedoara.

O petitie a fost initiata in spatiul online prin care o parte dintre parinti si dascali solicita inchiderea tuturor scolilor din Timisoara si din judet pentru doua saptamani. Ea poate fi iscalita AICI.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat ca luni, la orele 16.00, se va intruni Comitetul National pentru Situatii de Urgenta care va decida daca se vor suspenda sau nu cursurile la toate scolile din tara.

Noaptea trecuta s-a hotaratat anularea tuturor zborurilor catre si dinspre Italia, de pe toate aeroporturile din Romania.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. cum arata. ca in africa