Se prelungeste inchiderea scolii din Timisoara unde au fost confirmati 3 elevi cu coronavirus. Noi masuri anuntate de Raed Arafat

TIMISOARA. Asa cum se vehicula inca de acum doua zile, scoala din Timisoara in care sunt 3 elevi infectati cu coronavirus va avea cursurile suspendate 14 zile. Aceasta, dupa ce vineri se luase decizia ca portile sa fie inchise doar pana in 11 martie.

CITESTE SI: Se inchide aproape totul in nordul Italiei, carantina de o luna din cauza coronavirusului. 16 milioane de oameni, afectati 

CITESTE SI: Au fost confirmate cu coronavirus inca doua fete, de 15 si 16 ani. Una invata in aceeasi scoala din Timisoara cu cei doi elevi infectati 

Anuntul a fost facut de seful DSU Raed Arafat duminica.

Au fost suspendate cursurile pentru 3 zile. Maine va avea loc sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta, unde se va lua masura suspendarii pentru 14 zile, aparand si al treiela caz„, a declarat seful DSU Raed Arafat.

Va reamintim, la liceul de Industrie Alimentara a fost confirmat primul caz martea trecuta, cand un elev de 16 ani a fost confirmat cu coronavirus, a fost internat in spital si deja externat, dupa trei zile, fiind socotit vindecat. La scurt timp, au fost diagnosticate alte doua fete din aceeasi scoala, o colega de clasa a baiatului, tot de 16 ani, dar si o alta fata de 15 ani, de la o alta clasa.

Cele doua eleve internate la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara sunt in stare buna. Pe langa cele doua fete, la Timisoara mai sunt internati o tanara de 16 ani si tatal ei de 40, din Hunedoara, care s-au intors recent din Italia.

Noi masuri anuntate de Departamentul pentru Situatii de Urgenta: Se interzic evenimentele cu mai mult de 1000 de participanti, dar si practica studentilor in spitale

Raed Arafat, seful DSU, a precizat ca au fost impuse noi masuri menite sa previna raspandirea coronavirusului la nivelul intregii tari.

Se aproba luarea masurii de interzicere a oricaror activitati cu un numar mai mare de 1000 de persoane, iar pentru activitati cu un numar mai mic de 1000, masura va fi luata de autoritatile locale, cu avizul prealabil al Directiilor de Sanatate Publica. Masurile sunt prevazute pana in 31 martie, iar ele pot fi prelungite, in functie de evolutia mondiala si europeana. Este vorba despre activitatile publice sau private desfasurate in aer liber si este o masura de preventie care este necesara. De asemenea, o alta masura este sistarea pana la 31 martie a stagiilor practice in spitale pentru studentii la universitatile de medicina si farmacie, cu exceptia studentilor voluntari si a vizitelor la persoanele internate in spitale.”, a precizat Raed Arafat.

La nivel national, duminica dimineata, 15 persoane se aflau in carantina si 12.734 in autoizolare. In total, in Romania 13 cazuri au fost confirmate cu coronavirus, iar dintre acestea 4 au fost deja declarate vindecate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.