‘Asta trece mai repede ca o raceala!’. Concluziile oamenilor dupa ce primii doi infectati cu coronavirus la Timisoara au fost trimisi acasa

TIMISOARA. Desi inca tematori in privinta coronavirusului, timisorenii au inceput sa inteleaga ca medicii au avut dreptate, iar infectia cu COVID 19 nu este defel inspaimantatoare. Se trateaza. Si inca destul de repede.

CITESTE SI: Primii doi pacienti infectati cu coronavirus, la Timisoara, externati. DSP: Sunt considerati sanatosi 

Primii doi pacienti internati la Timisoara cu coronavirus, femeia de 38 de ani si barbatul de 47, care au calatorit in acelasi avion de la Bergamo, au fost externati vineri, dupa ce ultimele doua teste au iesit negative.
Practic, femeia a stat in spital exact o saptamana, iar barbatul doar patru zile. Tratamentul a dat roade, iar oamenii sunt socotiti vindecati, dupa cum au anuntat si reprezentantii Directiei de Sanatate Publica.

Mai mult, cei doi elevi de 16 ani care sunt inca sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, nu au niciun simptom. Apoi primul pacient diagnosticat cu coronavirus, tanarul din Gorj, e demult acasa.

CITESTE SI: Se inchide scoala din Timisoara unde doi elevi au fost infectati cu coronavirus. Ultimele decizii ale Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis 

Asta trece mai repede ca o raceala!‘ a fost concluzia unuia dintre timisorenii care au comentat aprins in mediul online, in ultimele zile, informatiile legate de raspandirea coronavirusului.

Hai ca incepem sa prindem curaj, nu-i coronavirusu’ chiar atat de negru‘, a completat un altul.

La ultima tura de gripa am bolit doua saptamani de n-am stiut de mine, cu febra nasoala, cu muci, cu tuse. Cei cu coronavirus vad ca scapa tare usor„, a remarcat un alt comentator.

La aceasta ora a fost confirmat al 9-lea caz de infectare cu coronavirus in Romania. Este vorba de un barbat de 40 de ani din Hunedoara care era in izolare la domiciliu si este adus la Timisoara, la Spitalul de Boli Infectioase.

CITESTE SI: Inca un infectat cu coronavirus, adus la Timisoara, cu febra. E al 9-lea caz din Romania 

Autoritatile intetesc masurile de prevenire a raspandirii bolii si fac apel in continuare la calm si la respectarea regulilor stricte de igiena.

In mijloacele de transport din Timisoara, pe langa igienizarea zilnica, au fost montate dozatoare cu dezinfectant.

CITESTE SI: Aparatele pentru dezinfectant, montate in mijloacele de transport din Timisoara. Vor fi goale in urmatoarele zile. De ce nu pot fi folosite, deocamdata. Foto


Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis a facut apel la primarii sa asigure in scoli materiale dezinfectante, iar Consiliul Judetean si Primaria Timisoara se preocupa de achizita de containere pentru eventuale persoane care ar putea intra in carantina.

CITESTE SI: Containere pentru carantina la punctele de trecere a frontierei in Timis si in aeroportul Timisoara, in lupta cu coronavirusul 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.