Operatiune de recoltare de probe pentru teste de coronavirus de la cei cu care a intrat in contact femeia infectata de la Timisoara. Casele, supravegheate de jandarmi. Foto si video

TIMISOARA. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Timis au luat la rand, sambata dimineata, casele celor cu care a intrat in contact femeia de 38 de ani infectata cu coronavirus si internata inca de vineri la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

UPDATE: Rezultatele celor 7 teste de coronavirus de la Timisoara 

Acestia au mers la adrese ale prietenilor pacientei, in Timisoara, si la Lugoj, la parintii ei. Cu totii sunt izolati acum la domiciliu.

Odata prelevate probele, acestea vor fi dus la centrul de testare de la spitalul de boli infectioase pentru a se verifica daca oamenii sunt sau nu infectati cu virusul. Deocamdata, starea acestora este buna.

Locuintele acestora sunt pazite de jandarmi.

Asadar, medicii de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, urmeaza ca in cursul zilei de sambata sa faca 7 teste pentru infectarea cu coronavirus, in sapte cazuri. Este vorba despre cei sase contacti ai femeii depistata pozitiv, dar si despre un barbat care s-a intors din Lombardia vineri.

Astazi se vor lucra 7 probe, sase de la contactii pacientei internate si o proba de la bărbatul cu suspiciune”, a declarat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvant al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babes” din Timișoara.

CITESTE SI: Starea pacientei din Timisoara, infectata cu coronavirus. Constatarea medicilor, la primele ore ale  diminetii

Va reamintim, sambata dimineata, la Timisoara, un sofer de tir de 45 de ani, care s-a intors ieri din Lombardia a fost supus analizelor, dupa ce a anuntat ca se simte rau si tuseste.

CITESTE SI: Barbat internat cu suspiciune de coronavirus, la spital, in Timisoara. Are aceleasi simptome ca femeia depistata pozitiv

Va reamintim, vineri, la Timisoara, a fost confirmat primul caz de coronavirus la o femeie de 38 de ani care vizitase Italia si care s-a intors recent din aceasta tara.

UPDATE: Rezultatele celor 7 teste de coronavirus de la Timisoara 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.