Mobilizare de forte dupa o scurgere de substanta periculoasa intr-un bloc. A fost chemat echipajul CBRN

Mobilizare de forte la Moldova Noua unde pe o strada din oras a fost gasita o substanta extrem de periculoasa. Zona a fost inconjurata si nimeni nu are voie sa patrunda. A fost chemat și un echipaj CBRN.

CITESTE SI: Medicul Mihail iti explica totul despre coronavirus. Aproape 3000 de oameni s-au vindecat. Video 

La numarul de urgente 112 a fost anuntata, la Moldova Noua, în judetul Caras – Severin, o posibila scurgere de mercur. Imediat a fost alertata Garda de Mediu si Directia de Sanatate Publica. La fata locului a sosit si echipajul de protectie biologica, chimica si radiatii nucleare din cadrul Detasamentului de Pompieri Resita care face cercetari cu privire la substanta gasita.

De asemenea, la fata locului se afla si un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere si un echipaj IPJ.

Potrivit ISU Caras – Severin mercurul s-ar fi scurs de la o uscatorie a unui bloc, aflata la etajul superior pana la parterul imobilului. Imprejurarile in care substanta respectiva (mercurul) a ajuns in acel loc, urmeaza a fi cercetat Politie.

Politia orasului Moldova Noua a fost sesizata prin apel 112, cu privire la faptul ca in spatele unui bloc de locuinte s-ar fi imprastiat o substanta suspecta sa fie mercur, pe o suprafata de aproximativ doi metri patrati.

Din verificarile efectuate s-a stabilit ca in data de 15 februarie, un tanar de 21 de ani din Moldova noua ar fi varsat din greseala o sticla din plastic de aproximativ 700 ml, in care se afla o substanta necunoscuta.

Au fost informati deindata Directia de Sanatate Publica a judetului Caras-Severin si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Semenic”, in vederea luarii masurilor legale.

In cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de traficul de produse sau substante toxice si se continua cercetarile„, ransmit reprezentantii IPJ Caras-Severin.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.