Concediile in pericol. Coronavirusul a ajuns intr-o destinatie de vacanta preferata de timisoreni. 1.000 de turisti au fost deja izolati

Pericol de infectare cu coronavirus intr-una dintre destinatiile de vacanta preferate de timisoreni si de romani, in general.

CITESTE SI: Coronavirusul e pe drum din Italia, iar noi abia acum ne apucam sa cumparam containere pentru carantina la Timisoara. ‘Cat de nepregatiti suntem’ 

Un medic italian aflat in vacanta in Tenerife a avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, astfel ca 1.000 de turisti din hotelul in care era cazat doctorul sunt izolati.

Potrivit La Repubblica, medicul italian era in vacanta in Tenerife si s-a simtit brusc rau.

Rezultatul testului pentru coronavirus facut de laboratorul de microbiologie al Spitalului Universitar Nuestra Señora de Candelaria a iesit pozitiv, scrie cotidianul italian citand surse ale Europa Press.

Turistul, cel mai probabil din Lombardia, a inceput sa se simta rau si a mers la clinica Quirón din Tenerife, unde a fost izolat imediat.

Informatia a fost confirmata de presedintele Insulelor Canare, Ángel Víctor Torres, care a scris pe Twitter ca dupa primele teste pozitive, medicului italian i se vor face alte analize la Centrul National de Microbiologie al Institutului de Sanatate Carlos III din Madrid.

Turistii hotelului din Adejie in care era cazat medicul italian sunt in carantina. Se vorbeste despre o mie de oameni.

Mai exista un caz suspect si in Asturias, unde o tanara de 25 de ani s-a intors dintr-o vacanta in Italia, din zonele afectate de coronavirus. Aceasta e internata la spitalul din Asturias (HUCA).

Totodata, cei care si-au programat concediile in aceasta perioada, in nordul Italiei, la schi, sunt nevoiti sa renunte de teama de a nu intra in carantina.

Sursa: Digi24.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.