Vestea buna despre coronavirus. Nu afecteaza copiii. Explicatiile medicilor

Situatie neasteptata. Coronavirusul pare sa ii ocoleasca pe copii, care de obicei sunt cei mai afectati in cazul transmiterii virusurilor si infectiilor.

CITESTE SI: Ce este coronavirusul pe intelesul tuturor si cum ne pazim de el. Toate informatiile in 6 planse 

Autoritatile chineze au raportat doua cazuri de infectii la nou-nascuti, iar asta inseamna ca cu siguranta pot contracta noul virus. Dar numarul lor este chiar neinsemnat fata de numarul total al imbolnavirilor la nivel global, care a depasit 90.000 de infectati.

Medicii sunt uimiti si incearca sa inteleaga cum de numai doi copii de varsta frageda sunt printre bolnavi, arata publicatia Live Science. De altfel, varsta medie a pacientilor
afectati de noul coronavirus este intre 49 si 56 de ani. Nu este foarte clar cum copiii au reusit sa scape de efectele virusului pana in prezent, dar acest fenomen s-a manifestat si in cazul epidemiilor anterioare de pojar, SARS sau MERS, spun oamenii de stiinta.

Nu intelegem pe de-antregul fenomenul, dar acest lucru s-ar datora diferentelor intre sistemul imunitar al copiilor fata de cel al adultilor. O ipoteza este ca la copii avem un raspuns imun mult mai rapid, impotriva unui grup mai vast de agenti patogeni, astfel ca imunitatea este mult mai activa la copii‘, a spus dr. Andrew Pavia, seful compartimentului de boli infectioase pediatrice de la Universitatea din Utah.

De obicei, in cazul virusurilor respiratorii, cei mici sunt cei care le raspandesc. Copiii merg la scoala, raspandesc o raceala, colegii o duc acasa la parintii lor, iar acestia o duc mai departe la serviciu. De aceea, ma intreb de ce nu aflam despre cazuri la copii‘, spune si un cunoscut virusolog de la Universitatea din Queensland.
El presupune ca acest lucru s-ar datora faptului ca ne concentram pe cei cu infectii severe, care se prezinta la spital, pierzand din vedere multe persoane, inclusiv copii, care ar putea avea coronavirusul, dar prezinta doar simptome usoare si isi revin doar stand acasa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.