70 de turisti, intre care 15 copilasi cu autism, blocati pe munte, in Banat. Drumul a fost inchis de viscol. E Cod Portocaliu

Drumul spre Muntele Mic a fost inchis inca de miercuri seara, din pricina viscolului.

CITESTE SI: Acoperisul unui bloc din Timisoara, smuls de vant si prabusit in strada. Foto si video 

CITESTE SI: Zeci de mii de case, in bezna, in Timis. Vantul puternic a rupt firele de curent 

CITESTE SI: Drum inchis de viscol in Banat. E Cod Rosu 

CITESTE SI: Copaci prabusiti pe masini in Timisoara si in judet. Pagube si trafic dat peste cap 

In statiune sunt blocati 70 de turisti, intre care 15 copilasi cu autism si parintii acestora, aflati intr-o tabara de terapie.

Cu totii sunt la loc sigur, teferi si nevatamati, iar autoritatile lucreaza inca de joi dimineata la redeschiderea soselei catre Muntele Mic.

Se fac eforturi pentru indepartarea nametilor pe o portiune de un kilometru.

Si pe Muntele Semenic viscoleste, insa drumul nu a fost inchis. Stratul de zapada masoara aproximativ 30 cm si se circula in conditii de iarna. Pe Semenic, spun autoritatile, sunt acum 15 turisti.

Judetul Caras-Severin se afla sub atentionare Cod Portocaliu de vant puternic, ce sufla cu 130 de km/h. Aceasta dupa ce peste noapte a fost Cod Rosu.

Atentionarea e valabila pana la orele pranzului.

UPDATE: Dupa ce a fost blocat timp de mai multe ore din cauza zapezii si a viscolului, drumul spre Muntele Mic a fost deblocat pe o banda joi, in jurul orei 15. Cei 15 copii aflati in statiune sunt in siguranta si au iesit sa schieze pe partie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.