Interzise pe trotuar. Noi reguli pentru trotinetele electrice. De la ce varsta e permisa folosirea lor

TIMISOARA. Cu totii ne-am plimbat cu ele inca din copilarie, iar in zilele noastre au fost reinventate si au si motoare electrice. De acum, guvernantii au reglementat si folosirea lor.

CITESTE SI: Orban nu mai da ordonanta privind alegerea indirecta a sefilor de Consilii Judetene. Predoiu: Solutia e in Parlament 

Vorbim despre trotinetele electrice care sunt folosite pe o scara larga si la Timisoara, unde au fost introduse si in sistemul de transport in comun.

Guvernul a reglementat printr-o ordonanta de urgenta modul de folosire a acestora. Cea mai importanta prevedere spune ca pentru a conduce un asemenea vehicul varsta minima este de 14 ani. I se adauga faptul ca e interzisa circulatia cu astfel de mijloace de deplasare pe trotuar.

Aceste mijloace de transport se pot utiliza doar pe pistele special amenajate, iar in cazurile in care acestea nu exista, circulația lor este permisa numai pe sectoarele de drum unde viteza maxima admisa este de 50 km/h.

De asemenea, ca si in cazul bicicletelor si mopedelor, trotinetele electrice care circula pe drumurile publice, ele trebuie sa fie echipate cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Robu sa le ia pe toate la PMT si sa se plimbe angajati pe coridoarele primariei cu ele ca nu sant bune de nimic altceva acuma.