Mai multi jucatori de la Timisoara au parasit nationala din cauza gripei

TIMISOARA. Romania a debutat in Rugby Europe Championship cu un esec, oarecum asteptat in Georgia, 13-41. Scorul este insa mincinos, stejarii jucand mai bine de 60 de minute de la egal la egal cu gruzinii. Vlaicu a ratat la 13-13 o lovitura de pedeapsa, dupa care, cu o banca de rezerve mai solida, puternica nationalei a Georgiei s-a impus. Nu a fost singurul lucru negativ din aceasta deplasare, mai multi jucatori fiind trimisi acasa din cauza unei gripe.

CITESTE SI: Scandal dupa meci. Presedintele SCM Timisoara acuza arbitrajul, omologul din Turda il ironizeaza pe Ruset 

Avand in vedere starea de sanatate a jucatorilor, unii dintre acestia fiind diagnosticati cu virus gripal de tip B – contagios, tip A si un virus intestinal, iar in lotul care pregateste meciul cu lusitanii au intervenit cateva modificari. Astfel, au revenit in tara Horatiu Pungea, Vlad Neculau, Catalin Fercu (toti trei de la Timisoara Saracens, ultimul fiind cel mai bun om al stejarilor in meciul din Georgia), Alexandru Bucur si Cosmin Manole.

„In continuare mai sunt sapte jucatori afectati intr-o anumita masura de viroza respiratorie cunoscuta, unul singur e febril, dar sub 39 de grade temperatura. Jucatorii trimisi acasa se afla sub ingrijiri medicale, situatia e sub control. Vom reveni in cursul zilei de miercuri cu informatii suplimentare”, a declarat Alin Popescu, managerul medical al FRR.

Romania joaca urmatoarea partida in aceasta competitie pe 8 februarie, in Portugalia, iar la lot mai sunt prezenti 7 jucatori de la Timisoara Saracens, precum si antrenorul principal al gruparii, care este secund prima reprezentantiva, Sosene Anesi.

Lotul care pregateste meciul cu Portugalia:

Pilieri: Iulian Hartig (CSM Stiinta Baia Mare), Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), Alexandru Tarus (Zebre), Ionel Badiu (Valence Romans Drome Rugby), Costel Burtila (Rugby club Hyères-Carqueiranne-La Crau)

Taloneri: Ovidiu Cojocaru (CSM Stiinta Baia Mare), Eugen Capatana (Timisoara Saracens), Tudor Butnariu (CSA Steaua)

Linia a II-a: Ionut Muresan (Timisoara Saracens), Johan Van Heerden (CS Dinamo), Dorin Lazar (Timisoara Saracens), Adrian Motoc (Agen)

Linia a III-a: Mihai Macovei (Colomiers), Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), Dragos Ser (CSA Steaua), Adrian Ion (ACS Tomitanii), Kamil Sobota (ACS Tomitanii)

Mijlocas la gramada: Gabriel Rupanu (Timisoara Saracens), Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu (CS Dinamo)

Mijlocas la deschidere: Tudor Boldor (CSA Steaua), Daniel Plai (CSA Steaua)

Aripi: Robert Neagu (CSA Steaua), Marius Simionescu (Timisoara Saracens), Nicolas Onutu (CS Vienne Rugby), Ionut Dumitru (CSA Steaua)

Centri: Vladut Popa (Timisoara Saracens), Florin Vlaicu (CSA Steaua), Taylor Gontineac (Clermont Espoirs)

Fundas: Paul Popoaia (CSM Stiinta Baia Mare), Ionel Melinte (Timisoara Saracens)

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.