Oamenii de la adapostul de noapte din Timisoara, in care s-a facut dezinsectia, nu au fost in pericol. Rezultatul controalelor la firma care a facut operatiunea

TIMISOARA. Nu a fost niciun pericol de intoxicare la adapostul de noapte din Timisoara in care s-a facut dezinsectia in cursul zilei de marti.

CITESTE SI: Alerta la adapostul de noapte din Timisoara, dupa o operatiune de dezinsectie. Zeci de oameni evacuati. A intervenit echipa CBRN 

Dupa ce oamenii strazii au fost evacuati, dupa ce cativa dintre ei au sustinut ca in cladire s-a simtit un miros intepator, Directia de Sanatate Publica, Directia Sanitar Veterinara si Inspectoratul de Politie au fost in control la firma care a facut dezinsectia – Deraton.

In urma verificarilor, autoritatile au concluzionat ca operatiunea de dezinsectie s-a facut conform normelor, iar substanta folosita, CY10, nu a pus in pericol nicio secunda siguranta oamenilor.

„Urmare a evenimentului din seara zilei din 28 ianuarie care a avut loc la adapostul de noapte de pe strada Invatatorului, in dimineata zilei de 29 ianuarie, o echipa mixta formata din reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai Directiei de Sanatate Publica Timis a efectuat un control comun la societatea care a prestat servicii de dezinsectie si deratizare in locatia in cauza. Aceeasi echipa mixta s-a deplasat si la adapostul de noapte pentru a verifica aspecte legate de modul in care societatea prestatoare a respectat prevederile ce ii revin in conformitate cu Ordinul Ministerului Sanatatii 119/2014 privind modul de viata al populatiei. S-a constatat ca s-a asigurat informarea populatiei cu privire la data efectuarii lucrarilor, la substantele folosite, precum si masurile de prim ajutor in caz de nevoie”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cornelia Bubatu, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Timis.

”In urma controlului efectuat de catre politistii din cadrul Serviciului Arme Explozivi si Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J Timis s-a constatat ca societatea comerciala in cauza functioneaza legal, detinand autorizatie pentru efectuarea operatiunilor de dezinfectie, dezinsectie si deratizare”, au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Timis.

Ba mai mult, reprezentantii firmei Deraton, care s-au ocupat de dezinsectia cladirii, spun ca inca de dinainte de a face operatiunea, un om al strazii care obisnuia sa doarma in adapostul de pe strada Invatatorului le-ar fi spus ca nu este de acord cu realizarea dezinsectiei si ca el insusi va anunta autoritatile ca oamenii sunt pusi in pericol. Si a si facut-o.

”Colegul nostru a intocmit toate documentele necesare pentru realizarea unei astfel de operatiuni de dezinsectie, iar in acel timp, un barbat care dormea in acel adapost i-a spus ca nu e de acord cu aplicarea acestei masuri si ca va suna la 112, daca se va face dezinsectia. Dar tot el l-a si ajutat pe colegul nostru sa lipeasca afisele care avertizau ca in cladire s-a facut dezinsectia”, a explicat Leonard Roman, directorul Deraton.

Imediat ce s-a realizat dezinsectia, au fost semnate procesul verbal de receptie a lucrarii, dar si documentul care indica instructiunile si masurile specifice ce trebuie luate atunci cand are loc o astfel de operatiune.

Va reamintim, in seara zilei de 28 ianuarie s-a dat alarma la adapostul de noapte de pe strada Invatatorului din Timisoara, acolo unde oamenii strazii anuntau ca se simt rau, dupa ce in cladire s-a facut dezinsectia.

Imediat la locul indicat au ajuns mai multe echipaje de pompieri, politie si ambulanta, dar si o echipa CBRN. Specialistii au stabilit ca valorile substantelor erau absolut normale si nu au pus in pericol nicio secunda viata oamenilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.