Cat vezi cu ochii, noroiul este tarat de camioane din santiere pe strazile din Timisoara

TIMISOARA. Printre principalele surse de poluare cu praf in Timisoara se numara in continuare santierele deschise in tot orasul.

CITESTE SI: Razie in bazarele de pe Brancoveanu la Timisoara. Ce-au descoperit politistii 

Dincolo de mizeria ce se face in jurul lor, dare intregi de noroi sunt intinse  si lasate de rotile masinilor si utilajelor folosite de muncitori. Bucatile de pamant sunt imprastiate apoi in tot orasul si de ceilalti soferi care trec prin zona.

Politia Locala a inceput din nou controalele, iar in ultima perioada a amendat 6 soferi care au iesit din santiere fata sa isi curete rotile camioanelor. S-a intamplat pe Calea Bogdanestilor, dar si pe strazile Grigore Alexandrescu, Ovidiu Balea si Iosif Bulbuca.

Unul dintre soferi, care transporta ciment, nu si-a asigurat incarcatura, astfel ca materialul a curs pe strada, punandu-i in pericol si pe ceilali soferi.

„Conducatorul auto a fost sanctionat cu amenda de 2500 lei, conform HCL 371/2007. Reamintim ca potrivit HCL 371/2007 modificata, murdarirea cailor publice cu orice fel de materiale cum ar fi balast, mortare, noroi, betoane, deseuri sau orice alte materiale se sanctioneaza cu amenzi intre 500 si 1000 lei pentru persoane fizice si intre 1000 si 2500 lei pentru persoanele juridice. De asemenea, neasigurarea incarcarii si etanseizarii corespunzatoare a vehiculelor care transporta diferite materiale, pentru a preintampina imprastierea lor in timpul transportului se sanctioneaza cu amenda de la 2000 la 2500 lei”, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Politistii anunta ca si in perioada urmatoare vor face astfel de controale, iar cei prinsi ca nu respecta legea vor fi amendati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Asta e una dintre sursele prafului in TM, dar o gramada de noroi e adus de masinile mici care parcheaza pe spatiul verde

  2. Bătaie de joc pe bani publici, politia locala a cheltuit de la începutul anului pana acum, minim 7 milioane de euro, din banii ăștia se puteau cumpăra sute de utilaje care sa spele fiecare drum în parte, asa ei au aplicat 6 amenzi și așteaptă laude
    P. S. Trebuie desființată urgent aceasta capusa… De 7 milioane /an construim deja parcări etajate în spatele fiecărui bloc, construim creșe sau grădinițe, construim spitale… Chiar nu sesizați ca aruncam banii aiurea pe niște pierde vara, 6 amenzi–asta e treaba?

  3. Ce noutate!

  4. Camioanele Societatii de Drumuri Municipale (SDM) sunt foarte, foarte murdare si cu rotile pline de noroi de pe „santierele” dezvoltarii in forta ale lui Robu.

    A fost data vreo amenda vreunui camion apartinand SDM ?

  5. In centru langa statuia lui Eminescu exista o banca care ar putea fi declarat „monument al …”. Probabil ca este utilizata de ciori!